Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Január 29. 07:45, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Jó hír a síelni vágyóknak

Jó hír a síelni vágyóknak

Várhatóan az összes nagyobb magyarországi sípálya kinyit a hétvégén és több rendezvényt is tartanak – adta hírül pénteken a sitv.hu.


A héten 5-15 centiméteres friss hó hullott a hegyekben és a hóágyúknak köszönhetően a hóvastagság néhol eléri a 80-90 centimétert is. Így több hetes kényszerszünet után szombattól ismét lehet síelni Bánkúton, ahol 15 centiméteres hó borítja a pályákat. A bükki sícentrumban két felvonót indítanak el. Ideálisak a síelési feltételek a Mátrában, a Kékestető, illetve a mátraszentistváni Sípark környékén is, ezeken a helyeken friss porhó borítja a pályákat. Kinyitott Budapest közelében a visegrádi, a Bükkben a szilvásváradi és a Zemplénben a sátoraljaújhelyi síközpont is.

Az eplényi Síarénában a hétvégén rendezik a tél legnagyobb havas sporteseményét, a Snow Day-t, ahova több ezer embert várnak.

A sitv.hu szerint érdemes a környező országok síterepeit is felkeresni. Szlovákiában és Romániában például 10-30, Ausztriában pedig helyenként 60-70 centiméter hó esett ezen a héten. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.