Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 15. 09:30, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Jó szakemberek távozásától tartanak a megyében

Jó szakemberek távozásától tartanak a megyében

A jó szakemberek távozásától tartanak a megyében az ausztriai munkaerőpiac idei megnyitásával. Május elsejétől ugyanis gyakorlatilag előzetes bejelentési és engedélyezési kötelezettség nélkül vállalhatnak munkát a magyarok Ausztriá

Nagy a kereslet a magyar munkaerőre például az egészségügyben is. A betegápoló akár egy hétvége alatt megkeresheti egész havi itthoni jövedelmét. Vállalkozóként egyre több ápoló dolgozik Ausztriában. Az érdeklődést az is jól mutatja, hogy egy fertőszentmiklósi tájékoztatóra több mint kétszázan mentek el. A négyezer lakosú határmenti településen 300 cég működik. A munkanélküliség alig 3 százalékos, már most is sokan dolgoznak Ausztriában.

A magyar nagykövetség tanácsosa arra figyelmeztetett, hogy az ausztriai minimálbér- és munkaügyi szabályokat a Magyarországon bejegyzett vállalkozásoknak is be kell tartaniuk. Az osztrák hatóságok szigorú ellenőrzésekkel akadályozzák majd meg, hogy a külföldi tulajdonú vállalkozások letörjék a béreket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.