Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Április 06. 17:28, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: év végére megduplázódhat egyes élelmiszerek ára

Jobbik: év végére megduplázódhat egyes élelmiszerek ára

Az ár- és a belvíz miatt kialakult súlyos helyzet nyomán egyes élelmiszerek ára az év végére száz százalékkal megemelkedhet - jelentette ki szakértői becslésekre hivatkozva a Jobbik országgyűlési képviselője szombati győri sajtótá

Magyar Zoltán felidézte, hogy a Jobbik már korábban felvetette az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra való csökkentését. Hozzátette, hogy álszentnek tartja a szocialisták hasonló javaslatát, hiszen nyolcéves kormányzásuk alatt bevezethettek volna ilyen jellegű intézkedéseket.

Az ellenzéki képviselő bírálta a kormányt, mondván, az árvízhelyzetet könnyebben lehetne kezelni, ha a kabinet megfelelően készül egyebek mellett víztározók építésével vagy akár a csatornák közmunkával történő karbantartásával. Elismerte ugyanakkor, hogy a mostani rendkívüli időjárás politikai oldalaktól függetlenül bármilyen kormánynak nehézséget jelentene.

A Jobbik javaslatai közül kiemelte az úgynevezett fokgazdálkodás bevezetését. Mint rámutatott: ezzel a gazdálkodási móddal a csatornarendszereken keresztül az ár- és a belvizeket hasznosítani lehetne, így nem pazarolódna el a hatalmas tömegű víz - magyarázta. A Mosoni-Duna partján tartott sajtótájékoztatón Magyar Zoltán sürgette a Szigetköz problémájának megoldását is. Felidézte, hogy ezzel kapcsolatban nyolcvanezer aláírással fordultak a kormányhoz a helyiek.

Címkék: élelmiszer, gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.