Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. December 03. 15:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Jogerősen életfogytiglant kapott a kalapácsos feleséggyilkos

Jogerősen életfogytiglant kapott a kalapácsos feleséggyilkos

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki kalapáccsal agyonverte alvó feleségét két évvel ezelőtt a Vas megyei Kemenesmagason.

Kovács Tamás tanácsa úgy döntött: a férfi az elsőfokú ítéletben szereplő 30 esztendő helyett a legkorábban 25 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.Az indoklás szerint kétség nem fér ahhoz, hogy védekezésre képtelen emberre támadott a férfi, az azonban az eljárás során nem bizonyosodott be egyértelműen, hogy Bodor Szabolcs a tettét előre kitervelten követte volna el.

Az ítélet indokolásakor a bíró arról beszélt: a férfi hónapok óta vívódott, mit tegyen feleségével, akiről tudta, hogy megcsalja, ugyanakkor rendkívül rövid idő telt el az elhatározás és a cselekmény elkövetése között. Annak nem voltak nyomai, hogy a férfi korábban felkészült volna tettére."Ebből a támadásból nem jön ki egy higgadt, végiggondolt mechanizmus" - fogalmazott Kovács Tamás, és megjegyezte: indokoltnak tartják az életfogytig tartó szabadságvesztést, de azzal, hogy a férfi 25 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető, annak a legkedvezőbb időtartamát állapították meg.A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta: "nagyon bánom, amit tettem, a bosszú nem megoldás". Kijelentette: maga sem tudja, miért vette el felesége életét, a legnagyobb büntetés pedig az a számára, hogy közös gyermekük nevelőotthonba került.

A férfi védője ezzel szemben egyebek mellett arra hivatkozott, hogy a hűtlen asszony megölése "történelmi motívum", s ez a tett "alapvetően benne van az emberi természetben".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.