Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 08. 12:37, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Jogerősen tíz év fegyház az ékszerbolti rablónak

Jogerősen tíz év fegyház az ékszerbolti rablónak

Jogerősen tíz évi fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtöki döntésében a Győri Ítélőtábla azt a szlovákiai férfit, aki társával 2011-ben kirabolt egy tatai ékszerboltot, de a helyszínen elfogták a rendőrök.

Zólyomi Csilla tanácsa - amely így két esztendővel enyhítette az első fokon a Tatabányai Törvényszék által kiszabott szabadságvesztést - elsősorban a Polgári törvénykönyv változásával indokolta a mérséklést.
A tárgyaláson a védő egyebek mellett a Tatabányai Törvényszék kirívóan szigorú ítélkezési gyakorlatára és a férfi büntetlen magyarországi előéletére hivatkozva kért enyhítést, míg az ügyész úgy nyilatkozott: azért nem kérték az első fokú ítélet súlyosbítását, mert az új szabályozás alapján már akkor is a középmértéket meghaladó büntetést kapott Javorcsik Ladislav, akit Szlovákiában korábban már pénzbüntetésre ítéltek, az osztrák hatságok pedig más ügyben a kiadására várnak.
A tárgyaláson az is elhangzott: a férfi tettestársa, aki éles fegyverrel lövöldözött a támadás során, jelenleg Szlovákiában tölti más ügyben büntetését, s majd ezt követően áll a magyar bíróság elé.
A Győri Ítélőtábla ügyismertetője szerint a vádlott társával 2011 szeptemberében ment Tatára kaszinózni, amihez úgy akartak pénzt szerezni, hogy kirabolnak egy ékszerboltot. Mintegy tízmillió forintnyi zsákmányhoz jutottak, ám a biztonsági rendszer lezárta az ajtókat, így a most jogerősen elítélt férfi az üzletbe szorult, az ajtó kitörése után pedig az alkalmazottak és a járókelők feltartóztatták a rendőrök helyszínre érkezéséig.

Címkék: ítélet, bíróság, rabló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.