Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 17. 15:32, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Jogerősen tizenkilenc év fegyház az autóhirdetéses rablónak

Jogerősen tizenkilenc év fegyház az autóhirdetéses rablónak

Jogerősen 19 év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki próbaúton lopott el járműveket, illetve autóhirdetéseket adott fel, majd kirabolta az arra jelentkezőket.

Zólyomi Csilla tanácsa két évvel növelte a Tatabányai Törvényszék által első fokon kiszabott büntetést, a nyereségvágyból elkövetettség mellett előre kitervelt emberölés kísérletének minősítve, hogy a húszas évei közepén járó Jung Levente egy alkalommal rálőtt áldozatára, életveszélyes sérüléseket okozva neki.

A bíróság ezzel mind a vádlott felmentést, illetve enyhítést kérő indítványát elutasította, mind azt a vádhatósági beadványt, amely életfogytiglan kiszabását és annak kimondását kérte, hogy a férfi legkorábban 30 év letöltése után kerülhessen feltételesen szabadlábra.

A tárgyaláson elhangzott, a vádlott 2011 márciusától, öt hónapon át követte el a terhére rótt cselekményeket. Előbb egy kipróbálásra elkért motorral hajtott el, és a járművet még aznap eladta. Júniusban egy Skoda Superbet vitt el hasonló módszerrel. Akkor a kormányszerkezet ellenőrzésére hivatkozva kérte a kerék megmozgatására a tulajdonost, majd gázt adott.

Július elején egy használt járművek adás-vételi portálján hirdetett eladásra egy luxusterepjárót. Az egyik érdeklődőt telefonon megfenyegetve arra bírta rá, hogy félmillió forintot hátrahagyva távozzon, egy másik vevőjelöltet pedig azzal próbált egymillió forint átadására rávenni, hogy azt állította, távcsöves puskával figyelik őket. Előbbi fenyegetése sikerrel járt, a második áldozat elmenekült.

Ezt követően egy használtautó-kereskedőt csalt egy elhagyatott helyre. Miután kétszer rálőtt, életveszélyes sérüléseket okozva neki, arra kényszerítette, hogy adja át övtáskáját, benne 1 millió 750 ezer forinttal. Az ellene folyó eljárásban a férfi hamisan vádolta meg egyik korábbi áldozatát, mondván, az társaival életveszélyesen megfenyegette őt, s ezzel vette rá a terhére rótt súlyos bűncselekmények elkövetésére.

Címkék: fegyház, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.