Városlista
2024. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2012. Augusztus 17. 09:58, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Jogosult az önkéntes pénztári nyugdíjra, akinek tavaly év végéig rokkantsági nyugellátást állapítottak meg

Jogosult az önkéntes pénztári nyugdíjra, akinek tavaly év végéig rokkantsági nyugellátást állapítottak meg

Az igénylés időpontjától függetlenül jogosultak az önkéntes pénztári nyugdíjszolgáltatásra azok, akiknek tavaly év végéig rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugellátást állapítottak meg - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken.

A közlemény szerint az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárakról szóló törvény értelmében év eleje óta nem minősül nyugdíjnak a rokkantsági ellátás, mivel a tavalyi jogszabály-módosítás a rokkantsági nyugdíjat, mint nyugdíjbiztosítási ellátás fogalmát megszüntette.
A tárca kiemeli: a közelmúltban elfogadott, augusztus 1-jétől hatályos szabályozás rendezi azon pénztártagok helyzetét, akiknek legkésőbb 2011. december 31-ig rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugdíjat állapítottak meg, ugyanis esetükben a szolgáltatás igénylésének időpontjától függetlenül a 2012. január 1-jét megelőzően hatályos szabályokat kell alkalmazni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Belföld

Árvíz - OVF: hosszú ideig elhúzódó árhullámra kell felkészülni

Hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd délutáni műsorában.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Belföld

Hirado.hu: ismét meghívta a közmédia Orbán Balázst és Magyar Pétert vitára

Ismét meghívta Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját és Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét az M1 aktuális csatorna és a hirado.hu közös csütörtök esti hírháttér műsora, a 48 perc szerkesztősége vitára - írta a h