Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2014. Augusztus 27. 06:00, szerda | Belföld

Jogutódláskor jár végkielégítés? – jogos kérdés

Jogutódláskor jár végkielégítés? – jogos kérdés

Jogutóddal való továbbfoglalkoztatás és végkielégítés... ezeket fejti ki egy konkrét kérdés kapcsán az onlinejogsebesz.hu. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Kedves Onlinejogsebész!

Férjem 28 éve egy építőipari Kft-nél dolgozik, idén júliusban a cég beolvasztja őket az anyavállalathoz. A tulajdonos szerint, jog folytonosággal veszi át őket, és nem változik csak a nevük, így amennyiben nem szeretne az új cégnél dolgozni, nem jár neki végkielégítés.
Igaz ez?

Válaszát előre is köszönöm!

2014. 06. 23.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

A levelében leírt esetben, tehát ha a munkáltató jogutóddal szűnik meg, és a férjét a jogutód munkáltató változatlan feltételekkel tovább foglalkoztatja, valóban nem jár a végkielégítés.

Abban az esetben viszont, ha a munkáltató személyében bekövetkezett változás miatt a férjére irányadó munkafeltételek lényeges és hátrányos megváltozása következtében a munkaviszony fenntartása számára aránytalan sérelemmel járna vagy lehetetlenné válna, akkor járhat végkielégítés.

Azt javasolom, mielőtt a férje esetleg meggondolatlanul felmondana, keressék fel a szakszervezet jogsegélyszolgálatát, vagy erre specializálódott ügyvédet.

A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

2024. Március 01. 08:24, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: nem állt meg a népességfogyás az Alföldön, de lassult az üteme

Az alföldi kistelepüléseken ugyan nem állt meg a népességfogyás, de lassult az üteme a Magyar falu program hatására - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Békés vármegyei Medgyesegyházán.

2024. Március 01. 08:23, péntek | Belföld

Lázár János: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre a közlekedésben az új tarifarendszerrel

Új időszámítás kezdődik március 1-jével a magyar közlekedésben: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá