Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2011. Augusztus 15. 14:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Gyengül a svájci frank. A forint azonban még így is 240-241 között a svájci frankkal szemben. Vélhetően ebben nagy szerepe van annak az értesülésnek, miszerint Svájc korlátozná a frank drágulását az euróval szemben.

A Sonntagszeitug értesülései szerint a svájci kormány és az ország központi bankja arról egyeztet, hogy küszöböt határoznának meg, ameddig a frank erősödhet az euróhoz képest. A hetilap értesülése szerint a svájci bank az 1,10-es euró-frank árfolyam fölött húzná meg azt az szintet, ameddig a frank erősödhetne.

Ha az 1,10-et átlépné a devizapáros jegyzése, akkor a svájci központi bank intervenciót hajtana végre. A svájci kormány szerdai ülésén kerülhet szóba a kérdés, de úgy tűnik, a piac már is reagál a hírre.

A reggeli ázsiai kereskedésben 1,12 fölött az euró-svájci frank. A svájci frank mintegy 30 százalékkal erősödött az euróhoz képest 2008 óta. Nem csoda, hogy a svájci gazdasági szervezetek és a szakszervezeti szövetségek is beavatkozást sürgetnek. Külföldön persze nagyobb vásárlóerőt képvisel egy svájci cég vagy éppen turista, csakhogy ez az erős árfolyam kezd káros hatással lenni a svájci gazdaságra.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 06:49, csütörtök | Külföld

Meta: Donald Trump vissztérhet a Facebookra és Instagramra

Visszaállítja Donald Trump fiókját a Facebook és Instagram közösségi médiumok anyavállalata - közölte a Meta.

2023. Január 26. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrajna elismerte Szoledar elvesztését

Az ukrán erők kivonultak a kelet-ukrajnai Szoledarból - jelentette be szerdán Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője az ukrán rádió szerint.

2023. Január 25. 17:29, szerda | Külföld

Késes támadás történt Németországban, halálos áldozatok is vannak

Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton - jelentették német hírportálok.