Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 13. 10:15, csütörtök | Helyi

Jól halad a Mosonmagyaróvárt elkerülő, déli tehermentesítő út építése

Jól halad a Mosonmagyaróvárt elkerülő, déli tehermentesítő út építése

A kivitelezés jelenleg az ütemtervnek megfelelően halad. – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A fejlesztés során az elkerülő út főbb csomópontjai körforgalomként épülnek meg.

  • A körforgalmak területén jelenleg szegélyépítési és térkövezési munkálatok zajlanak, továbbá az 1. számú főútnál épülő körforgalomban rézsűképzési és rézsűburkolási feladatokat végeznek.
  • A beruházás során összesen 1400 m kerékpárút fog megépülni, mely kivitelezése szintén elkezdődött az 1. sz. főútnál épülő körforgalom térségében.
  • A projekt azon szakaszán, amely korábban mezőgazdasági művelés alatt állt, a jelenleg védőréteg szinten lévő út vízelvezetését szolgáló földárkok kialakítása folyik.
  • Az 1. számú vasútvonal felett megépülő gerendahídhoz a gerendákat augusztusban már beemelték, jelenleg pályalemez építési munkálatokat folytatnak.
  • Megkezdődött a hídhoz kapcsolódó gabion támfal építése is, mely komoly szakmai kihívást jelent, mivel a legnagyobb támfal magassága 10 méter lesz.

A beruházásnak köszönhetően a megépülő út szolgálni fogja Mosonmagyaróvár tehermentesítését, és ezáltal nagyban segíteni fogja a városi környezetterhelés csökkentését is.

A fejlesztés az Építési és Beruházási Minisztérium (jogelőd: Innovációs és Technológiai Minisztérium) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést az STR Mély- és Magasépítő Kft. végzi nettó 4 milliárd 598 millió forint értékben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.