Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. December 17. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: Art-Fon Kft.

Jól vizsgáztak a devecseri iskolába telepített légtisztítók!

Jól vizsgáztak a devecseri iskolába telepített légtisztítók!

Az adományozó cég a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszékének munkatársait kérte fel arra, hogy a november elején üzembe állított készülékek hatékonyságát ellenőr

A Dr. Kajtár László, egyetemi docens által vezetett csoport a vizsgálatokat a légtisztítókkal ellátott termek után azokban is elvégezte, ahol a levegőt nem szűrték a fotokatalitikus elven működő Daikin MC707VM-S-ek. Az ellenőrzést, amelynek során azt figyelték, mekkora a lebegő por és az ülepedő por koncentrációja 30 perces időintervallumokban, a hitelesség kedvéért – természetesen – olyan helyiségekben csinálták, ahol tanítás folyt.

A szűrt légterekben 109-116 mg/m3 közötti értékeket mértek, a légtisztító nélküli termekben pedig 137 mg/m3 volt a lebegő por koncentrációja, míg az aulában - légtisztító használata nélkül - 187 – 223 mg/m3 közötti eredményt regisztráltak. Bár a levegő szennyezettsége egyik esetben sem haladta meg az egészségügyi határértéket, a számokból kitűnik, hogy a készülékek ötödével csökkentették a szennyeződést. Ennek a szignifikáns különbségnek kiváltképp a gyermeki szervezet esetében van jelentősége, hiszen 20 százalékkal kevesebb belélegzett mikroszemcse terheli a tüdőt. Ennek pedig mindenképpen pozitív élettani hozadékai vannak.

Az adományozó cég, azaz a Daikin McQuay Magyarország Kft. éppen ezért úgy döntött, hogy újabb három készüléket állít üzembe a devecseri diákok és óvodások egészségének védelmére, és további légtisztítókat helyez készenlétbe a kolontári iskola számára, ha januárban ott is megkezdődik a tanítás.

A donáció nem ért véget az adományozással, hiszen a Daikin McQuay Magyarország Kft. szegedi viszonteladó partnere, a Frigo Trade Team Klíma Kft. szakemberei gondoskodtak a szűrők alapos tisztításáról, bemutatták a gépek szakszerű karbantartását, az energiatakarékos és üzembiztos használatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére