Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Május 08. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jön az új madárinfluenza, a H11N2

Jön az új madárinfluenza, a H11N2

A madárinfluenza egy új törzsét fedezték fel az Antarktiszon, pingvinek egy csoportjának vizsgálata közben. A H11N2 nem egyezik a madárinfluenza egyetlen, eddig felfedezett törzsével sem a világon - adta hírül a Reuters ausztráliai kutatók jelentése alapján.

'Arra lettünk figyelmesek, hogy ez a vírus különbözik a világ más tájain eddig felfedezett madárinfluenzától' - mondta Aeron Hurt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) madárinfluenzát kutató központjának munkatársa, Melbourne-ben. Az H11N2-nek nevezett vírust az Adélie pingvinek egy csoportjában fedezték fel.

A vizsgálat keretében mintegy háromszáz pingvintől vettek mintát a kutatók, s a vírus genetikai lenyomatának vizsgálata során nyolc állatban találták meg a H11N2 jelenlétét. Ugyanakkor további laboratóriumi vizsgálat során rámutattak: a vírustörzs nem fertőzi meg a madarakat.

Emellett további kísérletet is elvégeztek annak érdekében, hogy kiderítsék a vírus potenciális veszélyt jelent-e az emberre nézve. Szerencsére azt találták, hogy ez a veszély nem fenyeget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.