Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Április 22. 14:45, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jónak látják anyagi helyzetüket a magyar fiatalok

Jónak látják anyagi helyzetüket a magyar fiatalok

'Az Ifjúsági Jóléti Index azt mutatja, hogy a 14-25 évesek sokkal jobbnak ítélik saját anyagi helyzetüket, mint az országét. Figyelmeztető jel azonban, hogy az életkor előrehaladtával érzékelhetően romlik a kép, még a fiatalok csoportj

A regionális adatok alapján megállapítható három fontos dolog: (1) Már fiatal korban jelentős különbségek alakulnak ki a jólét érzetében országrésztől függően. (2) Téves az a sztereotípia, hogy a fővárosi fiatalok jóval jobban élnek, mint vidéki társaik, hiszen a főváros a középmezőny hátsó részén végzett. (3) Négy olyan megyénk is van, ahol egyenesen pozitívnak értékelik saját pénzügyi helyzetüket a fiatalok, ami mindenképp figyelemre méltó és biztató a komoly gazdasági-társadalmi kihívások közepette.

Már fiatal korban megmutatkozik a magyar férfiak hajlama a pesszimizmusra: a 14-25 éves lányok IJ indexe mínusz 8-as, míg a fiúké mínusz 16-os. A kutatás alapján ismét megerősítést nyert az a korábban is ismert tény, hogy a hazai fiatalok széles körben és nagymértékben nyitottak a pénzügyi ismeretek befogadására; sőt igénylik, hiányolják is azokat. A több pénzügyi ismeret, tudás ugyanis az egyik fontos olyan elem, amelyben saját anyagi jólétük kulcsát látják. Jelenleg úgy érzik, hogy nem fontosak a pénzintézetek számára, és a pénzügyi ismeretek, a pénzintézetek üzenetei nem a számukra megfelelő kommunikációs csatornákon és stílusban kerülnek megfogalmazásra.

Ebben a tekintetben a kutatás eredménye az '5i' elv:

Integritás: A fiatalok számára hitelesebb az a pénzintézeti kommunikáció, amely az adott bank vagy biztosító általános márkaimázsával passzol, ugyanakkor életkorilag célzott értékajánlatot nyújt.

Involválás: A passzív befogadás helyett jóval eredményesebbek az aktivitást, cselekvést, versenyt ösztönző marketing akciók.

Időzítés: Egyre korábbra kerül az első számlanyitás időpontja. A 14-25 évesek 82 százaléka már rendelkezik legalább 1db bankkapcsolattal, ezzel lekőrözve bizonyos idősebb társadalmi rétegeket.

Internetezés: A mérés meglepő és további feltárást igénylő eredménye, hogy a 14-25 évesek saját bevallásuk szerint napi átlag 2 óra 47 percet töltenek az internet előtt. Befogadási sémájuk azonban jelentősen eltér az idősebbekétől, a klasszikus netes hirdetési formák helyett más módon fogadják be a cégek üzeneteit.

Intellektualitás: A kutatás rámutatott, hogy saját pénzügyeik komoly témát jelentenek a fiatalok számára és ezért hajlandóak intellektuálisan igényes marketingüzeneteket is befogadni; sőt, ezen a téren igénylik is azokat.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;