Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Január 18. 17:00, szerda | PR
Forrás: Csáktornyai Kandalló Kft.

Jönnek a mínuszok

Jönnek a mínuszok

Bár még nem köszöntött be az igazi hideg tél, a havazásnak sem örülhettünk Magyarországon, azért a fűtési szezon javában tombol. Az időjósok azt mondják, már kopogtatnak a mínuszok, pár nap és megérkezik a kemény tél.

Érdemes átgondolni, mivel és hogyan fűtünk. A gázfűtés helyett mostanában egyre többen választják a hagyományos kályhák által nyújtott meleget.
A Csáktornyai Kandalló Kft. segít a döntésben. Nézzük, milyen tulajdonságokkal bír egy hagyományos kályha…

A hagyományos kályhákkal általában egyszerre egy helyiséget fűthetünk, bár ismerjük a fal közé épített változatát is amikor két vagy több szoba fűtése megoldott. Építhetjük a fal elé vagy sarokba. Ismert közvetlenül a falhoz vagy sarokhoz épített változata is, ilyenkor hátsó oldalát légréssel szellőztetik. Formája szerint lehet hasáb, kör, vagy összetett idomokból épített modell is. A hagyományos kályhák teljesítménye 3,5 Kw-14Kw között változhat, attól függően hány csempeegység alkotja az építményt. Ezt a számítást az építő a kályha megtervezésekor kiszámítja figyelembe véve a helyiség nagyságát, a hőszigetelő képességét, valamint az ablakok nagyságát. Általában egy légköbméter fűtésére alkalmas egy szabvány méretű cserépkályhacsempe. A jól megépített cserépkályha jól hasznosítja a fűtőanyagot, hatásfoka 70-80% között van, ami azt jelenti, hogy égéskor a keletkezett hő csaknem egészét környezetének adja át.
A vegyes (szén és fa) tüzelésű kályhák rostéllyal készülnek, ezért két ajtajuk van: tüzelőajtó és hamuajtó. A kisebb kályhák háromjáratúak, a nagyobb teljesítményűek öt járatúak. A vegyes tüzelésű kályhák függőleges járattal épülnek így a tisztítása egyszerűbb, a tisztítónyílással könnyen elérhetők a járatok. De kombinálhatjuk a kályhát álló és fekvő járatokkal is. A fatüzelésű kályháknál a fát nem rostélyon, hanem a tűztér alján tüzelik, ilyenkor csak egy tüzelőajtaja van, tűztere lehet viszonylag nagyobb is. Az ilyen típusú kályhák átrakás szempontjából jobban állják az időt, mint a vegyes tüzelésű változatúak. A hagyományos épített cserépkályháknál egyik lényeges probléma, hogy a tűzzel érintkező tűztérfalak és a forró füstgázzal érintkező füstjáratfalak hőtágulásából adódó mozgását mindenképp biztosítani kell sőt még a köpenyfalhoz való csatlakozásnál is figyelembe kell ezt venni. A cserépkályhák leggyakoribb hibája, hogy építésükkor a mozgásokat lehetővé tevő hézagokat nem veszik figyelembe és nem alakítják ki megfelelően.

Érdemes jól megválasztani és utánanézni a cégnek, ha építtetni szeretnénk a fűtőtestet. A munkát tapasztalt szakemberre bízzuk, semmiképpen sem szabad csak ár alapján döntenünk. A nagy múltú cégek, mint a Csáktornyai Kandalló Kft., akik 20 éves fennállásukat ünneplik, segítenek a legjobban választani. Az Álmos úti bemutatóteremben tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket, valamint megtekinthetik a kályhákat, kandallókat a klasszikusan elegáns stílustól az extrém dizájnt képviselő modellekig.

További információ: www.csaktornyaikandallo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.