Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. November 07. 13:06, szerda | Belföld

José Carreras Budapesten koncertezik

José Carreras Budapesten koncertezik

December 19-én Budapesten, az Arénában ad koncertet a Három Tenor egyike.

José Carreras a világhírű operaénekes nevét már jól ismeri a magyar közönség is. A világhírnevet a Három tenor formációban alapozta meg, hiszen koncertjeik a világ minden táján teltházzal futottak. Plácido Domingo, José Carreras és Luciano Pavarotti 2003-ban léptek fel együtt utoljára.

Carreras az elmúlt 10 évben új hagyományt teremtett, bensőséges hangulatú dalokkal és a legszebb opera áriákkal varázsolta az adventet igazi ünneppé a karácsonyi koncertjeivel.

José Carréras karácsonyi koncertjei Európa szerte nagy sikert arattak, s most a magyar közönség is kicsit magáénak érezheti a karácsonyi Carreras hangulatot.

70 éves korában így fogalmazott egy vele készült interjúban: „Vannak olyan dolgok, amiket nem sikerült megvalósítanom, de igazságtalan lenne, ha most panaszkodni kezdenék. Nagyon szerencsés, kiváltságos ember vagyok, hogy karrierem abban az irányban alakult, ahogy szerettem volna, hogy megadatott a lehetőség színpadon közönség előtt énekelni, érzelmeket közvetíteni az embereknek. Az én szakmám a legjobb a világon.” - Mint fogalmazott - " művészként küldetésének érzi továbbadni a közönségnek mindazt, ami csak szavakkal és zenével kifejezhető."

„Amikor szerelemről énekelek, akkor érezzék az emberek, hogy szerelmesek” – tette hozzá José Carreras.

A 72 éves tenor idén karácsony előtt érkezik koncertjével Budapestre.

Jegyek a budapesti karácsonyi José Carréras koncertre már kaphatóak! Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

Forrás: operavilag.net; karacsonyszeretlek.hu

Főkép: erdelyinaplo.ro

Kép: cultura.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.