Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2024. Augusztus 07. 08:08, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Jótékonysági adománygyűjtéssel és programokkal ünnepli 158. születésnapját a Fővárosi Állatkert

Jótékonysági adománygyűjtéssel és programokkal ünnepli 158. születésnapját a Fővárosi Állatkert

Augusztus 9-én ünnepli fennállásának 158. évfordulóját a Fővárosi Állat- és Növénykert, ez alkalomból péntektől három héten át jótékonysági tanszer és plüss adománygyűjtést indít, valamint közönségprogramokkal és retrobulival is várja az érdeklődőket pénteken és szombaton.

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje: 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Ez a nap egyben a magyar állatkertek napja is - áll az intézmény MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, a születésnap alkalmából augusztus 9-től 30-ig jótékonysági tanszer és plüss adománygyűjtő kampányt indít az állatkert a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központtal és a ZooTábor szervezőjével, a Játékmester Gyermekprogrammal közösen.

A kampány keretében tanszereket (füzet, színes ceruza, színes filctoll, vízfesték, egyenes vonalzó, stiftes ragasztó), valamint megunt, de tiszta, jó állapotban lévő plüssöket várnak. Az összegyűlt tanszereket rászoruló családok gyermekei, a plüssöket pedig a fiumei úti Baleseti Központ Gyermektraumatológiai osztálya kapja meg.

A születésnap előestéjén, csütörtökön az Állatkerti Alapítvány szervezésében jótékonysági retrobulit tartanak. Az este fél hétkor kezdődő esemény első részében közönségtalálkozót szerveznek olyan ismert emberekkel, akik jelképesen örökbe fogadták az állatkert valamelyik lakóját, 20 órától pedig DJ Dominique és vendégei várják az est közönségét a Biodóm aulájában.

Pénteken tematikus vezetett séták, gyermek- és családi programok, kreatív kézműveskedés és keresőjáték is várja majd a látogatókat.

Az ünnepség alkalmából a helyszínre kitelepül az intézmény több partnere: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szűrővizsgálatokkal, a Móra Könyvkiadó interaktív gyermekfoglalkoztatóval, meseolvasással, a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya pedig puzzle-lel, kvízzel, képregénnyel és okosjátékkal is készül.

A részletes program az állatkert weboldalán olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 07:51, szerda | Életmód

Szociális feladatokat ellátó robotflotta fejlesztésén dolgoznak az ELTE kutatói

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói egy nemzetközi együttműködésben szociális robotflotta fejlesztésén dolgoznak, céljuk olyan robotok tervezése és gyártása, amelyek például az idősgondozásban látnak el szociális és ki

2024. Augusztus 05. 07:58, hétfő | Életmód

MÁV: emelkedett a jegyvizsgálók elleni támadások száma

A második negyedévben ötvenötre nőtt a MÁV-START jegyvizsgálóit ért elleni támadások száma - közölte vasárnap a vasúttársaság az MTI-vel.

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest