Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Október 17. 07:14, kedd | Helyi

Jövő pénteken indul a győri fővonal felújításának legnehezebb szakasza

Jövő pénteken indul a győri fővonal felújításának legnehezebb szakasza

Új fázisához érkezik a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Szárliget és Biatorbágy közötti szakaszának felújítása október 27-én – hívta fel a figyelmet a MÁV.

Ekkortól a munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között, vonatpótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

Az utasokat arra kérik, hogy a szokásosnál nagyobb ráhagyással tervezzék meg utazásukat, mert a menetidők érdemben hosszabbodhatnak. A hosszabb közúti menetidők miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak 45-60 perccel, az elővárosban utazóknak 10-30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolni.

A pályafelújítás második szakaszával összefüggésben változik az 5-ös számú vasútvonal forgalmi rendje is, a tehervonatok forgalmát a győri fővonalról átmenetileg a Székesfehérvár-Komárom vonalra terelik át. Emiatt a személyszállító vonatok közlekedése itt szintén szünetelni fog, az utasokat Székesfehérvár és Komárom között ugyancsak vonatpótló buszok szállítják.

A változásokról és a menetrendekről részletesen itt lehet tájékozódni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?