Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. December 20. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jövőre okostelefonnal intézzük a karácsonyi bevásárlást

Jövőre okostelefonnal intézzük a karácsonyi bevásárlást

Az okostelefon lesz az internetes vásárlás fő eszköze a jövőben, az elkövetkező években a mobilos online kereskedelem dinamikus bővülése várható a Dyntell szerint. A szoftverfejlesztő cégnél úgy vélik, a webshopos rendszereket ma már egyre inkább mobilra kell optimalizálni.

„Nem csupán a számítógépen történő internetes vásárlás terjed egyre inkább Magyarországon is, hanem a mobiltelefonos platformokra tervezett webshopok előtt is nagy jövő áll” – jelentette ki Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezetője. A vállalatirányítási és webes üzleti szoftvereket fejlesztő cég tevékenységében ezért az egyik legdinamikusabban fejlődő üzletág az okostelefonokról is teljeskörűen használható webshopok fejlesztése. Salga Péter emlékeztetett: egy közelmúltban megjelent kutatás szerint már itthon is megjelentek az online vásárlásra a számítógépet elhagyva kizárólag a mobiltelefonjukat használó fogyasztók. Egyelőre a vásárlók 2 százaléka használja egyedül okostelefonját internetes vásárlásra, valószínűsíthető azonban, hogy az elkövetkező néhány évben a mobilos elérés drámaian növekedni fog – tette hozzá Salga Péter.

A Dyntell a trendnek megfelelően a három, a piacot szinte teljesen lefedő okostelefon platformra – Android, iOS, Windows Phone – optimalizált webáruházt kínál a kis-és közepes vállalkozásoknak Webshop Nekem néven. „A néhány perc alatt telepíthető, akár a mikrovállalkozások számára is elérhető áron kínált webshop rendszer fejlesztésekor alapelvárás volt az, hogy áttekinthetően és gördülékenyen működjenek okostelefonokon is, mivel tudjuk, hogy a vásárlók jelentős része már a mobilját használva fog termékeket keresni és megvenni” – mondta el Salga Péter. Az ügyvezető úgy látja, hogy ma már versenyképes webáruházat nem lehet értékesíteni mobilos használhatóság nélkül.

A Dyntell nem csak a kkv-kat célozza meg webáruházas megoldásaival, a cég fejlesztette az OMV Hungária közelmúltban indult webshopját is, amelynek köszönhetően országszerte több, mint 170 töltőállomáson vehetik át a vásárlók az online megrendelt termékeket. A sokat utazó fogyasztókra tervezett rendszerben megvásárolt termékeket az átvételi pontokon - vagyis az OMV benzinkútjain - utólag lehet kifizetni.

A Dyntell mára négy országban értékesíti a magyar Pannon Szoftver által fejlesztett üzleti szoftvereket. A csoport legújabb tagja, a Dyntell Corporation az Amerikai Egyesült Államokban magyar fejlesztésű, kis- és középvállalkozásoknak szóló ügyviteli, ajánlatadó és számlázó szoftverrel lép piacra, 1clickbusiness néven. A cég korábban közölte: 2014-ben az amerikai nyitásnak köszönhetően már egymilliárd forint feletti forgalomra számítanak.

A Pannon Szoftver 2000 óta fejleszti, értékesíti és vezeti be üzleti rendszereit, a kis- és nagyvállalati körben egyaránt. Termékei közt szerepelnek vállalatirányítási, ügyviteli szoftverek, integrált webes megoldások, vonalkódos mobil ügyviteli szoftverek és üzleti intelligencia megoldások egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.