Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 06. 09:15, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Júliustól átalakul a betegirányítás: újra a mentőszolgálaté lesz a főszerep

Júliustól átalakul a betegirányítás: újra a mentőszolgálaté lesz a főszerep

A magán betegszállító cégek Győr-Moson-Sopron megyében is attól tartanak, hogyha központi irányítás lesz, többen is tönkre mehetnek, így veszélybe kerülhet a betegszállítás is. Egy most elkészült rendelettervezet szerint júliustól

Bíró Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy ugyanannyi pénzből kell egyre több beteget szállítaniuk, miközben az üzemanyag ára folyamatosan emelkedik.

„Igazuk van a betegeknek, akik morgolódnak, hogy sokat várnak a betegszállítóra. Igazuk van, akik azt mondják, hogy négy-öt embert visznek egyszerre, de ennyi pénzből, ennyi autóval csak így lehet szállítani a betegeket" - fogalmazott.
Bíró Ferenc szerint a tervezett központi irányítás tovább ront a helyzeten, ugyanis az Országos Mentőszolgálattól függ majd az, ki mennyi fuvart kap.

Az egészségügyi államtitkárság ugyanakkor úgy véli, az OMSZ irányításával sokkal átláthatóbb lesz a rendszer. Beneda Attila kabinetvezető azt mondja, a második félévtől több pénz marad a cégeknél, mert az irányításra eddig adott összeget nem veszik el tőlük. Hozzátette: a cégek a nyomkövetőket is az államtól kapják, tehát erre sem kell költeniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.