Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 08. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Június közepétől érkezik a magán-nyugdíjpénztári hozam

Június közepétől érkezik a magán-nyugdíjpénztári hozam

A következő hetekben veszi át a magánnyugdíjpénztárak vagyonát a nemrég megalakult Nyugdíjreform és Államadósság Csökkentő Alap. Az alap egyik tagja, Nátrán Roland, a szaktárca helyettes államtitkára elmondta, hogy a portfólió átad

Az alap egyik tagja, Nátrán Roland, a szaktárca helyettes államtitkára elmondta, hogy a portfólió átadására június 12-éig kerül sor. Ezután szakértőkkel megvizsgálják, hogy az átadott portfólió miből áll és mennyit ér a piacon. Ebben az Államadósság Kezelő Központ lesz a testület segítségére. Ezután nézik, hogy melyek azok az elemek, amelyek könnyen értékesíthetőek, és amelyek nagyobb kockázattal, kisebb valószínűséggel, vagy lassabban értékesíthetőek. Ez egy hosszadalmasabb folyamat lesz – mondta a helyettes államtitkár. Minderre időkorlát nincs – hangsúlyozta.

A portfólió közel a fele magyar állampapírban van, ezt a Magyar Államadósságkezelő Központ, a magyar állam azonnal bevonja, és ez azonnal csökkenteni fogja a magyar államadósságot. Ami még a lakosság számára is fontos: a reálhozam és az úgynevezett tagdíjkiegészítés kifizetése a jogszabály alapján a nyár folyamán kell, hogy megkezdődjön, magyarán június második felétől augusztus végéig mindenkinek meg kell kapnia a reálhozam és a tagdíjkiegészítés összegét – hangsúlyozta a helyettes államtitkár a közrádióban.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár