Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2021. December 16. 08:46, csütörtök | Helyi

Jut elég hal a karácsonyi asztalra

Jut elég hal a karácsonyi asztalra

Továbbra is a ponty a legkeresettebb halfajta karácsonykor, de afrikai harcsából is egyre több kerül az ünnepi asztalra.

Népszerűségét megbízható minőségének köszönheti, illetve annak, hogy kevés szálkát tartalmaz – mondta el Híradónknak a Győri „Előre” Halászati Termelőszövetkezet igazgazója. Szilágyi Gábor beszélt arról is, hogy az éves halmennyiség 30-40 százaléka a karácsonyi időszakban fogy el. Bár az egy főre vetített átlag 2019-ben már megközelítette a 6,5 kilogrammot, még így is elmarad az uniós adatoktól, ezért több kampány is indult a halfogyasztás népszerűsítésére.

Címkék: étel, hal, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 17:24, csütörtök | Helyi

Gulyás: péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett áron

Péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyagot - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2022. Május 26. 11:42, csütörtök | Helyi

Történelmet írhatnak a lányok

Győrben nagyot álmodtak a női focisták, az álom pedig folytatódik: a magyar kupa már bekerült a vitrinbe, most viszont egy még nagyobb falat, a bajnoki döntő következik.

2022. Május 26. 10:15, csütörtök | Helyi

Gyermekház Győrszemerén

Átadták a gyermekházat Győrszemerén, aminek programját a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete is biztosította.

2022. Május 26. 07:15, csütörtök | Helyi

A Csík Zenekarral tér vissza a Ladikos Fesztivál

A Covid előtti állapotokat szeretné újra felidézni idén a mecséri Duna parton a XVII. Ladikos Fesztivál június 10-12. között.