Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Április 25. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr24

Kábelgyűjtögető brigád portyázik a Rába mentén

Kábelgyűjtögető brigád portyázik a Rába mentén

A békés falvak nyugalma felbolydult. Előbb Rábacsécsényben, most pedig Rábapatonán lopja házaktól a fémet egy feltehetően utazó bűnöző alakulat.

Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy a rendőrség szűkítse az elkövetői kört: Rábapatonán tizennégy házba surrantak be egy éjszaka alatt, mindenhonnan fémalkatrészeket, kábeleket loptak el. Az elkövetők, hogy hozzájussanak pár méter kábelhez, "szétbarmoltak" értékes kerti és barkácseszközöket is. De még ennél is nagyobb baj, hogy a békés, nyugodt Rába menti községekben az emberek félni kezdtek: a környéken sem erőszakos cselekmények, sem besurranások, lopások nem voltak mostanában. Rábacsécsény polgármestere (náluk 5 házba törtek be, egy hete) máris kamerarendszer felállítását tervezi.

Az emberek nem az ellopott hosszabbító kábeleket siratják, hanem a nyugalmukat. Jutasi Ferenc, Rábapatona polgármestere szerint a községben hasonló lopássorozatra évtizedek óta nem volt példa. A szomszédos falvak is megerősítették polgárőri egységeiket, hisz nem lehet tudni, melyik település lesz a következő, amire lecsap a "kábelbrigád".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?