Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 29. 10:44, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Kábítószer-kereskedelem miatt vádemelést javasol a rendőrség egy 52 éves brit férfi ellen

Kábítószer-kereskedelem miatt vádemelést javasol a rendőrség egy 52 éves brit férfi ellen

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 52 éves angol állampolgár ellen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2015. szeptember 2-án - lakossági bejelentés alapján - egy győrszemerei házban tartottak házkutatást.
A rendőrök az épület átvizsgálásakor a padlástérben jelentős mennyiségű kábítószergyanús növényt találtak.


A ház tulajdonosa W. S. A. 52 éves angol állampolgár a nyomozóknak elmondta, hogy a 641 tő cannabis a saját tulajdona. A rendőrök az ültetvényt és az annak gondozásához szükséges automatizált rendszert lefoglalták.



A növényeket az igazságügyi szakértő megvizsgálta és az elsődleges szakvéleménye szerint azok kábítószernek minősültek. A helyszíni szemle során a nyomozók további nagy mennyiségű leszedett növényi levélzetet, valamint levél nélküli növényi szárakat, levágott tápkockás és cserepes növényi töveket foglaltak le. A házkutatás során a rendőrök szárított és adagolásra előkészített növényi anyagmaradványokat, nagy mennyiségű simító záras nylon tasakot, digitális mérleget, valamint nagyobb mennyiségű készpénzt is találtak.



A járőrök a férfit elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályára. A büntetőeljárás során a nyomozók további három olyan személyt hallgattak ki gyanúsítottként - kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - akik elmondták, hogy az 52 éves tettestől vásárolták a kábítószert.

A megyei rendőr-főkapitányság a W. S. A. angol állampolgárral szemben kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.