Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Február 16. 15:04, hétfő | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Kajak-kenu maratoni világbajnokságnak ad otthont Győr

Kajak-kenu maratoni világbajnokságnak ad otthont Győr

Ez év szeptemberében, hatalmas sportesemények ad otthont Győr. A 2015-ös maratoni kajak-kenu világbajnokságot idén hazánkban rendezik, immár harmadik alkalommal Győrben.

Az erről szóló sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester kiemelte, hogy Győr városa elkötelezett a sport mellett. Mindemellett a kajak-kenu sport Magyarország sikersportjai élén áll, de világszinten is mérce a magyar teljesítmény.

Utoljára 2007-ben volt maratoni kajak-kenu világbajnokság Győrben, amit az eredmények mellett az árvízi helyzet és a sikeres lebonyolításért tett összefogás tett emlékezetessé.

Dr. Baráth Etele az MKKSZ elnöke elmondta, hogy különös figyelmet fordítanak arra, hogy a nézőközönség számára, az eddigieknél jobban élvezhető legyen a verseny és különféle technikai megoldások segítségével a bejárható partok menti részeket is figyelemmel kísérhetik az érdeklődök.


Fotó - Krizsán Csaba

Kadler Gusztáv a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy a nézői és a versenyzői terület meg lesz cserélve, hogy közelebb hozzák a nézőket az eseményekhez. Ezen kívül kivetítőkön is belátható lesz a versenypálya izgalmas szakaszai.

Weisz Róbert a maratoni válogatott vezetőedzője elmondta tavaly Oklahomában 15 versenyszámból 10 aranyérmet szereztek a magyarok, így magasabb az elvárás. Hozzátette, az idén plusz motivációt jelenthet a hazai pálya, ráadásul két új versenyszám is bekerül a programba, ez pedig a női kenu egyes felnőtt és ifjúsági verseny, de a para-sportolóknak is versenyzési lehetőséget biztosítanak.


Fotó - Krizsán Csaba

Az eseményen részt vett Csay Renáta is, a sportág legeredményesebb női versenyzője. A győri versenyző 1999-ben szerezte meg első világbajnoki aranyérmét, azóta pedig már összesen 15 aranyat tudhat magáénak. Elmesélte, hogy mindennap gondol a győri világbajnokságra, hiszen felkészülését még jobban motiválja a hazai pálya gondolata, hogy a győri közönség, család, barátok bíztatásában versenyezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.

2024. Május 20. 08:15, hétfő | Helyi

Ezért érdemes a hazai földiepret választani

Már kapható a friss magyar földieper. A híradónk által megkérdezett termelő elmondta, jobb lett a termés, mint tavaly, és a minőségére sem lehet panasz.

2024. Május 20. 07:10, hétfő | Helyi

Ennél bájosabbat ma már nem fog látni! – Nyolc fiókát nevel a hattyúpár az adyvárosi 2-es tónál

Nézze meg a fotókat a családról és olvassa el, miért NE etesse őket!

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.