Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 15. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Kamionszám viszik a tokaji szőlőt a szlovákok

Kamionszám viszik a tokaji szőlőt a szlovákok

Még csak a szüret kezdetén vagyunk, de máris megjelentek a kétszeres árat ajánló és azonnal fizető szlovák felvásárlók a Tokaj-hegyaljai borvidéken – írja a Magyar Nemzet.

Javában zajlanak az egyezkedések, majd az üzlet megkötése után kamionszám viszik ki az országból a sok ezer mázsa szőlőt. A hazai termésből azután az a szlovákiai tokaji is elkészíthető, amivel kapcsolatban több éve tartó nemzetközi küzdelem zajlik a két ország között.

Jól fizetnek a szlovákok, ezért a Tokaj-Hegyalján termett szőlő egy része idén szomszédunkhoz kerül – állítják a helybéli gazdálkodók, akik szerint a magyarországi árak kétszeresét fizetik az északról érkező felvásárlók. Rózsa Ferenc tállyai bortermelő a Magyar Nemzetnek elmondta: örülnek, ha el tudják adni jó áron a portékát, így legalább nyereségük lesz, s biztosítottnak látszik a tokaj-hegyaljai szőlőtermelés jövője. (pr)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott