Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 19. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Karácsony előtti utolsó nagy roham alá vették a magyarok az osztrák üzleteket

Karácsony előtti utolsó nagy roham alá vették a magyarok az osztrák üzleteket

150 millió eurót hagynak egy évben a Magyarországról érkező, jobbára Pest, Vas és Győr-Moson-Sopron megyei vásárlók Burgenlandban, ennek az egyötödét, mintegy 30 millió eurót a karácsony előtti bevásárlási roham eredményeként. Az

Ilyen a karácsony előtti utolsó nagy, hétvégi roham a határtól 10 kilométerre lévő Parndorfban. Ausztriában ugyanis vasárnap az üzletek többsége zárva tart, így az osztrák boltokat látogató magyar vásárlók most voltak a legtöbben.

"Ha úgy alakul, akkor egy tankból megjárjuk az egészet, de nem cél, hogy mi a benzinturizmus keretén belül jöjjünk" - mondta egy fővárosi férfi.

Akik viszont tankolnak is, jelentősen olcsóbban tehetik, mint a határ magyar oldalán, hiszen amíg otthon 361 forint a 95-ös oktánszámú benzin ára, Ausztriában 334. Ráadásul az üzemanyag minősége is jobb.

Németh Zoltán, Csepreg: "Biztosan jobb ezt tapasztalom, én Citroennel autózom, és a helyi dízellel szerintem többet tudok autózni 100 kilométeren, mondhatnám, talán 20 kilométerrel is."

Helmuth Schrek benzinkútvezető, Nickelsdorf: "Sok magyar vásárlónk van, és mindegyik kivétel nélkül elégedett. Nagyon jó minőségű ez a benzin, azt mondják, jót tesz az autójuknak, és kevesebbet is fogyaszt - mondja ennek a töltőállomásnak a vezetője."

Sok magyar kirándulni utazik az ünnepek előtt Ausztriába.

Kerekes Géza, Budapest: "A tankolás biztos, hogy olcsóbb, de az, hogy az árak mennyire olcsóbbak, mint Magyarországon, tehát mennyivel olcsóbban veszek itt egy farmert, azt nem látom olyan egetverően nagy különbségnek. Tehát csak ezért nekem ide eljönni Budapestről nekem nem hiszem, hogy megérte volna."

Pedig karácsony előtt a legtöbb üzletben a 30-50 %-os akciók sem ritkák.

Kumancsik János, Veszprém: "Sok áru van, ami olcsóbb, de hát ugyanúgy nálunk is, otthon is van elég sok helyen, ahol olcsóbb dolgokat lehet venni, csak ott is meg kell keresni ezeket a helyeket."

Vannak, akiket nem az árak, sokkal inkább a kínálat vonz.

Pozsonyi Ágnes, Budapest: "Nagyobb a választék, és igazából jobban megtaláljuk azt az árut, ami kell, ekkora választékot nem találunk a budapesti hasonló jellegű üzletekben."

Az előkarácsonyi időszakban Felsőőrött, Kismartonban és Pándorfaluban a legtöbb a magyar vásárló, akik az éves összforgalom egyötödét jelentik a burgenlandi üzletekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.