Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 20. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Revita TV

Karácsonyi ajándékot csak megbízható kereskedőtől! - erre biztat mindenkit a fogyasztóvédelem

Karácsonyi ajándékot csak megbízható kereskedőtől! - erre biztat mindenkit a fogyasztóvédelem

Bár az utóbbi években egyre kevesebb az árucserékkel kapcsolatos vita, jó, ha a vásárló tisztában van az erre vonatkozó jogszabályokkal. Sokan nem tudják például, hogy a nem tetsző, de hibátlan termékeket nem kötelesek visszavenni az ü

Karácsonyra a legszebbet, a legjobbat akarjuk adni szeretteinknek. Minden igyekezet ellenére is elfordulhat, hogy a meglepetés nem tetszik az illetőnek. Ilyenkor, csak a kereskedő jóindulatán múlik, hogy kicseréli-e az árut, érdemes tehát már a vásárláskor rákérdezni erre. Más a helyzet, ha a termék hibás.

Ugyanez vonatkozik az akciós árura is. Kivétel, ha valamilyen hiba miatt olcsóbb, akkor az ismert az ismert hiányosság miatt nem lehet kifogás, más miatt azonban reklamálhatunk. Az utóbbi években nem jellemző, hogy az ünnepek után megrohamoznák a fogyasztóvédőket. Köszönhető ez annak is, hogy az emberek ma már körültekintőbbek.

Nem árt megjegyezni, hogy a karácsonyi vásárokban vett ajándékokra szintén van szavatosság, ám a kereskedőt sokszor nehéz utólag megtalálni. Ezért fontos, hogy mindig ellenőrizzük a kapott nyugtát, melyen rajta kell lennie az árus elérhetőségeinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.