Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 23. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyar Tűzoltó Szövetség

Karácsonyi tűzmegelőzés!

Karácsonyi tűzmegelőzés!

A karácsonyi ünnepek és szilveszter közeledtével a Magyar Tűzoltó Szövetség az ekkor jellemző, de megelőzhető tűzesetekre hívja fel a figyelmet. A karácsonyfa díszítésekor, ma már kevésbé jellemző az égő gyertya alkalmazása, viszo

A tűz keletkezéséhez az is elegendő, ha csak pár percre távozunk a helyiségből, ezért a téli időszakban fokozottan vigyázzunk a nyílt lángra, gyertyára, csillagszóróra, és soha ne hagyjuk azokat felügyelet nélkül, amennyiben távozunk a pl. a szobából, a gyertyát gondosan oltsuk el.

A téli szünidőben felügyelet nélkül otthon tartózkodó gyermekek elől a biztonság érdekében fontos, hogy a tűzgyújtásra alkalmas eszközöket - gyufa, öngyújtó - elzárjuk. Ellenkező esetben feltételezhető, hogy még nem kellő körültekintéssel igyekeznek a gyertyát, csillagszórót meggyújtani, és sajnos egy ilyen játékos próbálkozásnak súlyos következményei is lehetnek.

Az ún. „karácsonyfatüzek” elsősorban január hónapban fordulnak elő, mert a kiszáradt, de gyantás fenyőfa már a legkisebb gyújtóhatásra (pl.: csillagszóró szikrája) is belobbanhat.

Szilveszter idején az engedéllyel vásárolható un. „kis és közepes tűzijátékok” felelőtlen használata okozhat lakás-, erkély- vagy gépjárműtüzet. A petárdák árusítása, birtoklása és használata a polgári célú pirotechnikai tevékenységek felügyeletéről szóló 155/2003. számú kormányrendelet értelmében 2005. november 23. óta tilos.

Az év vége, illetve az újesztendő közeledtével Munkatársaink nevében is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, valamint Boldog Új Esztendőt kívánunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.