Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Június 20. 16:24, hétfő | Életmód
Forrás: V, homeopatia.info.hu, Fotó: Mark Cuthbert/Getty Images

Károly walesi herceg a homeopátia lelkes támogatója

Károly walesi herceg a homeopátia lelkes támogatója

Károly, Wales hercege egy nemzetközi orvoskonferencián szólalt fel a manapság jellemző túlzott antibiotikum használat ellen.

A herceg alternatív gyógymódként homeopátiával kezelteti állatait, ezzel csökkentve az antibiotikum használat veszélyeit – derül ki a The Guardian, vezető brit napilap cikkéből.

A brit királyi család tagja, Károly walesi herceg egy konferencián 20 ország tudósai előtt fejtette ki álláspontját a túlzott antibiotikum használattal kapcsolatban és hitet tett a homeopátia mellett. Károly herceg elmondta, hogy az antibiotikumok természetes alternatívájaként homeopátiával kezelteti állatait. A herceg a biogazdálkodás elkötelezett híveként már régóta alkalmaz homeopátiás készítményeket állatai gyógyítására.

A herceg leszögezte: „Biofarmomon az állatok homeopátiás kezelést kapnak, hogy csökkentsem az antibiotikumok használatát. Aggaszt az a tény, hogy a mezőgazdaságban egészséges állatok kapnak prevenciós céllal antibiotikumot. Vajon mit szólnánk, ha valaki azt javasolná, hogy mi, emberek az ivóvízbe keverve szedjük a gyógyszert, hogy megakadályozzuk a betegségeket.”

A Herceg homeopátia iránti elkötelezettsége már régóta ismert, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál is többször felszólalt a homeopátia TB támogatása mellett.

Forrás:http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/may/12/prince-charles-use-homeopathy-in-animals-to-cut-antibiotic-use

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.