Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. December 14. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Káros lehet a túl sok fehérje?

Káros lehet a túl sok fehérje?

Nem igazi ebéd, ami nem tartalmaz fehérjét - mondják az egészségügyi és fitnessz szakemberek. Ráadásul a fehérje remek izomnövelő. Ugyanakkor mint ahogy mondják, jóból is megárt a sok: a túl sok protein vesekövet, hasi műtétet és szívbetegségeket okozhat - figyelmeztet a Fox News cikke.

A legtöbben azt gondolják, a fehérje egyet jelent a hús- és az állati eredetű termékek fogyasztásával. Ami az izomépítést illeti, a protein bevitele valóban hasznos, de a nem megfelelően kiválasztott termékek számtalan növényi eredetű alapanyagot tartalmaznak, s általában magas a telített zsírtartalmuk is. Ezek túlzott mennyisége növeli a cukorbetegség és bizonyos szívproblémák kialakulásának kockázatát.

Emellett a fehérjében magas étrend csökkenti a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák rosttartalmának bevitelét, amelyeknek hiánya szintén számos egészségügyi kockázatot rejt magában.

Mindez csupán akkor igaz, hogyha túl sok húst fogyaszt. De mi a túl sok? A napi kalóriamennyiség minimum 10, de maximum 35 százalékának kell fehérjebevitelből származnia, a maradékot egészséges szénhidrátokból, zsírokból, rostokból, zöldségekből és gyümölcsökből kell bevinni a szervezetbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.