Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2010. Január 04. 07:24, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Kártérítési pert indíthatnak a magyar állammal szemben

Kártérítési pert indíthatnak a magyar állammal szemben

Pert indíthatnak a magyar állammal szemben a hazai eredetiségvizsgáló cégek, ugyanis a kormány előzetes egyeztetés nélkül rúgta fel érvényes szerződésüket. Az új kormányrendelet szerint változik a vizsgálat menete és a befolyó össz

Tiltakoznak a gépjárművek eredetiségvizsgálatában érintett hazai magáncégek, elmondásuk szerint a kormány előzetes egyeztetés nélkül rúgta fel a még egy évig érvényes szerződésüket. Az új kormányrendelet szerint változik a vizsgálati eljárás és az abból befolyó, mintegy 6-8 milliárd forint szétosztása is.

A vállalkozások a jövőben csak a bevétel egyharmadával gazdálkodhatnak, a többit be kellene fizetniük a költségvetésbe. A magáncégek szerint anyagilag ellehetetlenülnek, a változtatással pedig háromezer állás kerülhet veszélybe és nőhet az autólopások száma is.

Az új rendelettel megszűnhet az eredetiségvizsgáló vállalkozásokhoz köthető autóvadász cég is. A Zsaru-Car 10 év alatt több mint ezer autót juttatott vissza eredeti gazdájához, ám úgy tűnik, nem lesz pénz a fenntartására.

„Most kilátástalan a helyzet és lehet, hogy be fogjuk fejezni ezt a tevékenységet" - nyilatkozta Sánta László, a Zsaru-Car autóvadász alapítója.

A piacon eddig működő öt eredetiségvizsgáló cég vezetői január 5-én tárgyalnak a kormánnyal, ha nem sikerül megegyezniük, a súlyos szerződésszegés miatt kártérítési pert indítanak a magyar állammal szemben.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 15. 13:14, szombat | Belföld

A magyar vállalkozások kis része használja a digitalizácó előnyeit

Magyarország digitális infrastruktúrája Európa élmezőnyéhez tartozik, a vállalkozásoknak azonban csak egy kis része használja ki a digitalizáció nyújtotta előnyöket

2021. Május 15. 10:11, szombat | Belföld

Ferenc pápa budapesti látogatásáról egyeztetett Erdő Péter a Vatikánban

A pandémia utáni újraindulás jelképének számít a szeptemberben Budapesten kezdődő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Erdő Péter bíboros szerint,

2021. Május 15. 09:25, szombat | Belföld

Meghalt 73 beteg, 1039-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 73, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1039 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton,

2021. Május 15. 09:08, szombat | Belföld

Elfogadják a magyar védettségi igazolványt a román határon

A román hatóságok elfogadják a magyar védettségi igazolványt - erősítette meg a Maszol.ro portálnak pénteken a határrendészet szóvivője és az Arad megyei tisztiorvos.