Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 04. 07:24, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Kártérítési pert indíthatnak a magyar állammal szemben

Kártérítési pert indíthatnak a magyar állammal szemben

Pert indíthatnak a magyar állammal szemben a hazai eredetiségvizsgáló cégek, ugyanis a kormány előzetes egyeztetés nélkül rúgta fel érvényes szerződésüket. Az új kormányrendelet szerint változik a vizsgálat menete és a befolyó össz

Tiltakoznak a gépjárművek eredetiségvizsgálatában érintett hazai magáncégek, elmondásuk szerint a kormány előzetes egyeztetés nélkül rúgta fel a még egy évig érvényes szerződésüket. Az új kormányrendelet szerint változik a vizsgálati eljárás és az abból befolyó, mintegy 6-8 milliárd forint szétosztása is.

A vállalkozások a jövőben csak a bevétel egyharmadával gazdálkodhatnak, a többit be kellene fizetniük a költségvetésbe. A magáncégek szerint anyagilag ellehetetlenülnek, a változtatással pedig háromezer állás kerülhet veszélybe és nőhet az autólopások száma is.

Az új rendelettel megszűnhet az eredetiségvizsgáló vállalkozásokhoz köthető autóvadász cég is. A Zsaru-Car 10 év alatt több mint ezer autót juttatott vissza eredeti gazdájához, ám úgy tűnik, nem lesz pénz a fenntartására.

„Most kilátástalan a helyzet és lehet, hogy be fogjuk fejezni ezt a tevékenységet" - nyilatkozta Sánta László, a Zsaru-Car autóvadász alapítója.

A piacon eddig működő öt eredetiségvizsgáló cég vezetői január 5-én tárgyalnak a kormánnyal, ha nem sikerül megegyezniük, a súlyos szerződésszegés miatt kártérítési pert indítanak a magyar állammal szemben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére