Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Július 08. 14:43, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

„Kassai és csapata kiváló munkát végzett”

„Kassai és csapata kiváló munkát végzett”

Kassai Viktor és csapata kiváló munkát végzett, hagyta, hogy a játék határozza meg a mérkőzést, nem pedig a bírói döntések – így összegzi a szerda esti Németország–Spanyolország meccset vezető magyar játékvezető ténykedését

„Egy világbajnokságon, ahol a hibás döntések és vitatott helyzetek megtöltötték az újságok címoldalait, a spanyol-német elődöntő viszonylag csendes estét hozott Kassai Viktornak" - kezdi írását a goal.com. A cikk megjegyzi, hogy a magyar bíró a mérkőzés elejétől kezdve tökéletesen alkalmazta az előnyszabályt, és nem akasztotta meg kisebb szabálytalanságokért feleslegesen a meccset, mint ahogy „a sok mohó bíró" korábban.


„Sokáig úgy tűnt, Kassai egyetlen komoly feladta az első félidő 4. percében a játék megállítása lesz, amikor egy néző bejutott a pályára" - folytatja a cikk. A 46. percben azonban a német Mesut Özil a tizenhatoson belül a spanyol Sergio Ramos közbelépése után a földre került, de a magyar játékvezető nem ítélt tizenegyest. A goal.com szerint Kassai helyesen döntést hozott, mert a visszajátszás megmutatta hogy az ütközés csak minimális és valószínűleg véletlen volt, ezért - az elemző szerint - a 11-es túl súlyos büntetés lett volna. A szakíró úgy véli, a magyar játékvezető helyesen döntött akkor is, amikor a 63. percben Ramos esett el a német tizenhatoson belül, miután Lukas Podolski szerelte, és akkor is, amikor a 85. percben a német Bastian Schweinsteiger a tizenhatosvonalon a már a földön fekvő Carles Puyol lábában bukott el. A goal.com szerint, ha Kassai ezek közül bármelyik esetben ellentétes döntést hozott volna, az az egész meccs dinamikáját megváltoztatta volna.

Az írás a magyar játékvezetőinek és társainak csak azt rótta fel, hogy néhány leshelyzetet tévesen ítéltek meg mindkét oldalon. A cikkíró azonban hozzáteszi, hogy ezek egyike sem volt olyan helyzet, hogy a felek különösebben panaszkodhattak volna érte.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.