Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Március 28. 14:10, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Katonai helikopteren repült lánya esküvőjére az izraeli védelmi miniszter

Katonai helikopteren repült lánya esküvőjére az izraeli védelmi miniszter

Móse Jaalon védelmi miniszter néhány nappal kinevezése után katonai helikopteren utazott lánya esküvőjére - adta hírül az egyik izraeli tévécsatorna, vitát váltva ki a helyi médiában.

Jaalon lányának esküvőjét múlt csütörtökön Dél–Izraelben, Tel-Avivtól három-négy órányi autóútra, egy Eilat közelében lévő kibucban rendezték meg, ahová az örömapa az izraeli adófizetők pénzén fenntartott katonai helikopteren érkezett.
A tévécsatorna szerdai bejelentése után botrány robbant ki, amelyre a védelmi tárca azt válaszolta, hogy Jaalon előzőleg sürgős hadműveleti megbeszéléseken vett részt a tel-avivi főhadiszálláson, ezért nem maradt más választása, mint a katonai helikopter igénybevétele magáncélra.
Az izraeli médiában megjelent becslések hetven és százezer sékel (kb. 4-5,5 millió forint) körüli összegre becsülték az utazást, de a minisztérium védekezése szerint az mindössze hatezer sékelbe került (kb. háromszázötvenezer forint).
Az izraeli sajtóban felelevenítették a Jediót Ahronót című napilap 2002-es leleplezését is, amikor Jaalon még vezérkari főnökként feleségével, több meghívott vendég kíséretében szintén katonai helikopteren érkezett egy észak-izraeli esküvőre.

Címkék: Izrael-hadsereg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.