Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Március 09. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Katrine Lunde után Riegelhuth? Nincs pénze a Győrnek az 53 milliós gázsira

Katrine Lunde után Riegelhuth? Nincs pénze a Győrnek az 53 milliós gázsira

Kézilabdás berkekben hetek óta az a pletyka járja, hogy a Győri Audi ETO KC kapcsolatba lépett a 2008-as esztendő világ legjobbjává választott norvég átlövő-szélső, Linn-

Kézilabdás berkekben hetek óta nyílt titok, hogy Lunde szerződtetése óta több, Norvégiában és Dániában szereplő játékos szerződtetése is felvetődött Győrben, közéjük tartozik a 2008-ban a világ legjobbjának megválasztott Linn-Kristin Riegelhuth is. A kisalföldi vezetők sokáig nem erősítették meg a hírt, ám Vanyus Attila most a Nemzeti Sportnak elismerte, szóba került az olimpiai bajnok norvég klasszis megszerzése.

Felvetődött Linn-Kristin Riegelhuth szerződtetése, de több okból sem volt komoly realitása a megszerzésének. Egyrészt valóban gondolkoztunk egy balkezes jobbátlövő megszerzésén, de inkább Eduarda Amorimhoz hasonló testalkatú, stílusú játékost képzeltünk el, míg Riegelhuth inkább szélső, aki adott esetben játszhat átlövőt is. Jobbszélen viszont nemrég hosszabbítottunk szerződést Katerina Mravíkovával, oda luxus lenne még egy ilyen kvalitású, ennyire drága játékost hozni - mert Riegelhuth nyilván sokat kérne" - nyilatkozta kérdésünkre Vanyus Attila.

Nos igen, a Larvik klasszisa valóban sokat kérne, információink szerint az éves gázsija megközelítené a 200 ezer eurót (53 millió forint), és főleg ez az oka annak, hogy a balkezes játékos nem szerződik a magyar bajnokhoz.

gy tudjuk, Riegelhuthot még egy évig köti szerződés a Larvikhoz, de szerződésének van olyan pontja, amely szerint a nyáron ki tud lépni a megállapodásból, ezért menedzsmentje több csapattal is felvette a kapcsolatot, többek között a Győrrel is. A Rába-partiak szerettek volna szponzorokat találni ahhoz, hogy állni tudják a norvég fizetését, de mivel ez nem sikerült, ezért úgy tűnik, az átlövő-szélső nem szerződik Magyarországra.

A Nemzeti Sport információi szerint ennek ellenére nem kizárt, hogy a nyáron érkezik egy balkezes átlövő Skandináviából, bár Vanyus Attila szerint anélkül is sikeresek tudnak lenni.

Az orosz válogatott nyert már világbajnokságot is balkezes átlövő nélkül, ráadásul a szélre kitett labdáknál még jól is jön, hogy Hornyák gnes például jobbkezesként könnyebben meg tudja játszani a szélsőt" - fogalmazott a Győri Audi ETO KC elnöke.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.