Hírek
2012. Január 14. 12:30, szombat |
Helyi
Forrás: Oxygen Media
Kaviárt forgalmazhat Bajcs
![Kaviárt forgalmazhat Bajcs](/external/image_cache/a/8/b/a8b4f074594f3f47528f4ded8166c024.jpg)
Hamarosan kaviárt forgalmazhat a Győr-Moson-Sopron megyei Bajcs. A halikra tesztgyártása a napokban indult el.
Az Előre Halászati Termelőszövetkezet csak néhány éve kapott engedélyt az előállításra.A szövetkezet már 10 éve foglalkozik a tokhal szaporítással és visszatelepítéssel vizeinkbe. Nagyjából ez a 8-10 év elegendő arra, hogy a védett tokhal ivarérett legyen és kinyerhessék belőle a kaviárnak való ikrákat.
A kaviár költséges finomság, ára az előállítása miatt magas. A védett tokfélék sok törődést és gondozást igényelnek, a halakat szigorú körülmények között tartják ezekben a medencékben. Ügyelnek az oxigénmennyiségre és a hőmérsékletre is. Az ikrákat csak leölésükkel lehet kinyerni, így szükséges, hogy 6-8 évente újra szaporítsák a halállományt. A szövetkezet termelői előállításában 1000-1500€ a kaviár kilója.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi
Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban
Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.
2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi
A víz mellett a sót is pótolni kell
Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.
2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi
Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum
A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.
2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi
Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű
A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?