Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Január 08. 08:46, szerda | Külföld

Kiderült! Nem vegán a Burger King növényi alapú műhúsa

Kiderült! Nem vegán a Burger King növényi alapú műhúsa

Az Egyesült Királyságban bemutatkozott a Burger King első, növényi alapú szendvicse, amelyet azonban a vállalat sem ajánl a vegán vagy vegetáriánus étrendet követőknek - írja BBC.

A vállalat azt tette közzé, a Rebel Whopper nevű termékbe kerülő, szójaalapú húshelyettesítő készítményt ugyanazon a grilleken készítik az éttermekben, mint a hagyományos húsokat, és erre kifejezetten felhívja a vásárlók figyelmét. Ugyanakkor a cég megerősítette, hogy a vegetáriánus, bab alapú pogácsákat és a gyerekmenük vegetáriánus változatait szeparáltan készítik.

Mindennek azért van jelentősége, mert korábban a céget támadás érte azért, mert a vegánoknak ajánlott ételei kapcsán kiderült, hogy azokat ugyanazon a helyen készítik, mint a hagyományos húsos változatokat.

A cég marketingigazgatója megerősítette, hogy azért döntöttek így, hogy a növényi alapú pogácsák is ugyanazt, vagy legalább az ahhoz közeli jellegzetes grillezett ízt kaphassák meg, amit a hagyományos húsos pogácsák.

A Rebel debütálása óriási vissszhangot kapott a közösségi médiában.

Többen heves kritikákkal illették a céget azért, mert a növényi alapú pogácsából készült szendvicshez majonézt és tojást is használnak, és ez számos fogyasztó szerint szégyen a cégre nézve, különösen akkor, amikor más vállalatok képesek megoldani vegán-változatok állati eredetű összetekvőktől való teljes mentességét.

Egy vegánokat tömörítő szervezet ugyanakkor védelmébe vette a céget, szóvivője szerint értékelni kell a vállalat erőfeszítéseit a húsmentes opciók bevezetésére, és tartózkodni kell attól, hogy azonnal a tökéletességet várják el a cégtől ebben a kérdésben.

Egy másik tömörülés szerint viszont a Burger King új terméke maga az "elszalasztott lehetőség" a vegán igények kiszolgálására. A Vegan Society szerint a briteknél mintegy 600 ezerre tehető a vegán étrendet követők száma, és 2020 végéig további 300 ezerrel bővülhet a számuk. Fogyasztóként markáns és növekvő piacot képviselnek, a húsmentes termékek forgalma 2018-ban elérte a 740 millió fontot (kb. 288 milliárd forint).

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.