Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Április 09. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Kedden kezdenek tárgyalni az egészségügy újjászervezéséről

Kedden kezdenek tárgyalni az egészségügy újjászervezéséről

Az Országgyűlés húsvét utáni kétnapos ülésén kezdi tárgyalni az egészségügy újjászervezéséről, valamint a járások kialakításáról szóló kormányzati törvényjavaslatokat.

Az állam májusban - a korábbi tervekhez képest nem két lépcsőben, hanem egyszerre - vehet át összesen 55 kórházat az önkormányzatoktól. Az erről szóló, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter által jegyzett törvényjavaslat szerint lesz olyan megye, ahol hat, de olyan is ahol csak egy intézmény kerül állami fenntartásba. A legtöbb kórházat Komárom-Esztergom megyében és Veszprém megyében veszi át az állam. A megyék többségében, így Győr-Moson-Sopron megyében is négy kórház kerül át.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár korábban arról adott tájékoztatást, hogy az állam az intézményeket azok összes ingó és ingatlan vagyonával, továbbá adósságállományával együtt veszi át. Kiemelte továbbá, a kormány döntése értelmében az intézmények hasznosításából származó vagyont az egészségügyben kell felhasználni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.