Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Szeptember 02. 18:30, péntek | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Kék hírek

Kék hírek

2011. szeptember 02-án, 04.20 órakor történt halálos közlekedési baleset az 1-es főúton.

Egy 46 éves román férfi haladt Opel Astra személygépkocsijával Hegyeshalom felől a 101. számú út – 1-es utat az M1 autópályával összekötő útszakasz – irányába. A vizsgálat eddigi adatai szerint lassítás nélkül hajtott be az útkereszteződésbe, ahol nem biztosított elsőbbséget az autópálya felől Mosonmagyaróvár felé szabályosan közlekedő, egy 52 éves, német állampolgár által vezetett nyerges vontatónak.
Az ütközés következtében a személygépkocsi a füves árokba csúszott. Vezetőjét a mentők könnyű sérülésekkel szállították a mosonmagyaróvári kórházba. Az autó jobb első ülésén utazott a járművezető 18 éves fia, aki a kórházba szállítást követően, a délelőtti órákban sérüléseibe belehalt.

A baleset körülményeit a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Ismét határsértők rendőrkézen….

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkaptányság Autópálya Alosztályának járőrei 2011. szeptember 01-jén, csütörtökön délután az M1 autópályán, a hegyeshalmi határátkelőhely közelében állítottak megy egy Dacia személygépkocsit. Az autót egy 27 éves román állampolgárságú férfi vezette, utasai pedig mindannyian algír állampolgárok voltak.

Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a jármű utasai sem jogszerű tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Elmondásuk szerint a temesvári menekülttáborból először gyalogosan, majd egy csatornát átúszva érkeztek meg a Magyar Köztársaság területére. Szeged környékén ültek be a román férfi taxijába, aki ellenszolgáltatás fejében Bécsig vitte volna őket.

A járművet vezető férfi ellen embercsempészés gyanúja miatt, míg utasai ellen tiltott határátlépés kísérlete miatt indul eljárás.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.

2024. Augusztus 16. 08:08, péntek | Helyi

Idén is zsebbenyúlós az iskolakezdés – Gazdasági Magazin 9.rész

Már szinte minden papírboltban elkezdődött a nagyroham az iskolakezdés előtt.