Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 21. 13:36, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Kelet-európai bérgyilkosokkal dolgozik a délolasz szervezett bűnözés

Kelet-európai bérgyilkosokkal dolgozik a délolasz szervezett bűnözés

A volt Jugoszlávia területén vívott háború katonáiból lett bérgyilkosokkal végezteti el a piszkos munkát a 'ndrangheta bűnszervezete, egy gyilkosság tarifája akár tízezer euró is lehet - jelentette a szerdai olasz sajtó.

A kivégzési módszerek, a használt precíziós fegyverek és az utcai videokamerák rögzítette "keleties" arcok alapján jöttek rá az olasz hatóságok, hogy a 'ndrangheta gyilkosságait már nem "helyi munkaerő", hanem külföldről bérelt gyilkosok végzik.
2011 szeptembere és 2012 júliusa között a calabriai bűnszervezet klánjai közötti leszámolásban hat embert gyilkoltak meg - az elkövető egy macedón és egy montenegrói férfi volt, akiket a 'ndrangheta bérelt fel. A gyilkosokat kedden tartóztatták le.
A volt Jugoszlávia területén vívott háborúban katonaként szolgáló két férfinak az olasz szervezett bűnözés gyilkosságonként ezer és tízezer euró közötti összeget fizetett.
A 'ndrangheta azért használt külföldi gyilkost ellenségei megölésére, mivel a két idegen szabadabban mozgott. Senki sem tudta róluk, hogy melyik klán tagjai - közölte a calabriai maffiaellenes nyomozóigazgatóság. A hatóság szerint a "Kelet-Európából jött gyilkosok" bérlése bevált gyakorlattá vált a 'ndrangheta szervezete számára. A többi bérgyilkost még körözik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.