Városlista
2023. december 1, péntek - Elza

Hírek

2010. Május 13. 07:39, csütörtök | Sport
Forrás: BoxingONE Championship

Kemény küzdelemre számít Bacskai Imre

Kemény küzdelemre számít Bacskai Imre

Pénteken a magyar fővárosban is bemutatkozik a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, méghozzá egy nagyon érdekes mérkőzéssel: a Vasas-Süllős-KSC-Btel vegyescsapat Koszovó legjobbjait látja vendég

 

A Jégszínházban (XIV. ker. Istvánmezei út 3-5) állítják fel a ringet, ám azt még nem lehet megjósolni, hogy milyen párosítások lesznek láthatóak az amatőr ökölvívó eseményen. A nagyobb bizonytalansági tényezőt Koszovó szolgáltatja. Jórészt azért, mert az újonnan kikiáltott állam ökölvívói közül sokan élnek szerte Európában, és közülük többen, főleg Bundesligából, csatlakozhatnak a Magyarországra érkező csapathoz. De ha a május 1-jén, hazai környezetben debütáló csapatot vesszük alapul, akkor sem lesz könnyű dolga a Vasas/KSC gárdájának, ugyanis a balkáni válogatottat fiatal, tehetséges, és agilis ökölvívók alkották, akik közül többen igen iskolázott bunyós benyomását keltették a K.O. Galánta (szlovák) elleni mérkőzésen.

 

Nem véletlen, hogy Bacskai Imre, a Vasas-Süllős vezetőedzője nem tudott csapatot hirdetni a hét közepén. „Még át kell beszélnünk mindent Konkoly Istvánnal, de Ráth (57 kg), Szellő (81 kg) és Darmos (91 kg) ringbe lépése biztosnak tűnik, míg a többi súlycsoportban vannak variációs lehetőségek" - fogalmazott az EB ezüstérmes tréner, aki sejteni engedte, hogy 69 kg-ban Bacskai Balázs szerepeltetéséről sem mond le.

 

„A csapat túlnyomó része Tatán készül az Európa-bajnokságra, napi három edzéssel" - tette hozzá Bacskai Imre. „Nehéz összeegyeztetni a válogatott munkáját a klubkötelezettséggel, de Kovács László szövetségi kapitánytól minden segítséget megkapunk, hogy a BoxingONE ligában is jól szerepeljünk."

 

A Vasas-Süllős-KSC-Btel csapatnak a továbbjutás szempontjából létkérdés, hogy győzzenek a balkáni válogatott ellen, mivel az első mérkőzésükön szoros csatában vereséget szenvedtek Debrecenben. „Nagyon szoros volt, de a döntő mérkőzésen Móna Imre hajszállal jobb volt, ő küzdött hazai pályán, és az ő ütései voltak a hangsúlyosabbak. Elfogadtuk a bírók döntését, azonban pénteken nem engedjük ki a kezünkből a győzelmet. Kemény meccsre számítok, annak ellenére, hogy nagyon keveset tudunk az ellenfélről."

 

A koszovói csapat csütörtökön érkezik Ferihegyre, majd a budapesti mérkőzést követően szombat reggel Debrecenbe utaznak, hogy vasárnap újult erővel vegyék fel a küzdelmet a BoxingONE címvédő alakulatával.

 

A pénteki mérkőzés 17 órakor kezdődik a budapesti Jégszínházban (XIV. ker. Istvánmezei út 3-5), ahová a szervezők minden bokszbarátot szeretettel várnak. A belépés ingyenes!

 

A BoxingONE liga hivatalos weblapja a http://www.boxingone.com/ címen érhető el, ahol a friss hírek mellett, fotógalériák, videók és versenynaptár várja az amatőr ökölvívás szerelmeseit. Ugyanitt élő videóközvetítés is lesz mindkét hétvégi BoxingONE mérkőzésről.

 

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 09:31, csütörtök | Sport

Bajnokok Ligája - Itt vannak a már nyolcaddöntőbe jutott csapatok

A labdarúgó Bajnokok Ligája 5. fordulójának szerdai játéknapja után már tizenegy csapat biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

2023. November 29. 17:26, szerda | Sport

Konferencia-liga - Szerbiában nagyot léphet a továbbjutás felé a Ferencváros

A Ferencváros csütörtökön nagy lépést tehet a továbbjutás felé, amennyiben legyőzi a Cukaricki csapatát Leskovacban a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában.

2023. November 28. 13:32, kedd | Sport

EURO-2024 - Hétfőn indul a jegyigénylés

Két nappal a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság csoportjainak szombati sorsolását követően, jövő hétfőtől lehet jegyet igényelni a kontinensviadalra.

2023. November 27. 14:20, hétfő | Sport

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Visszatér a versenyzéshez Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, akinek fő célja, hogy jövő nyáron, Párizsban, a hatodik ötkarikás viadalán is ott legyen - írta hétfőn az Index.