Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Május 11. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Keményebb bírság, magasabb ár

Keményebb bírság, magasabb ár

UHT-tej, sajt és zöldség beszerzési ár alatt: februárig 60 millió forint bírságot fizettek a törvénysértő áruházláncok. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) az év első két hónapjában több mint hatvanmillió forintos bír


Tej, sajt, zöldség, pezsgő - csak néhány áru, amit túlságosan olcsón, egészen pontosan beszerzési ár alatt értékesítettek az elmúlt időszakban a multinacionális áruházláncok, amelyek ezzel megsértették a törvényt. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) az év első két hónapjában több mint hatvanmillió forintos bírságot szabott ki a hálózatokra. Az eddigi vizsgálatok szerint az összes külföldi tulajdonú lánc élt a vevőcsalogató módszerrel - adta hírül a közrádió.

Bereczki Attila, az MGSZH agrárpiaci osztályának ellenőrzési vezetője azt mondja, már idén is nagyon sok, 34 bejelentés érkezett hozzájuk, magyar tulajdonú lánc azonban nem érintett a vizsgálatokban.

A jövőben egyébként tovább szigorodnak a szankciók, a visszaesők ugyanis automatikusan a legutóbbi bírság minimum másfélszeresét kell, kifizessék büntetésül, ha két éven belül történik szabálysértés - mondta Bereczki Attila. Azaz, ha valaki százmilliós bírságot kapott, másodszorra már 150 millió kell fizetnie. Az osztályvezető szerint a szigorúbb büntetés visszafogja majd az ilyen törvénysértő viselkedést az élelmiszer-áruházakban.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV