Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Március 28. 15:11, szerda | Belföld

Kéményseprőként csöngetnek be a csalók Hajdú-Bihar Megyében

Kéményseprőként csöngetnek be a csalók Hajdú-Bihar Megyében

Több Hajdú-Bihar megyei településen is felbukkantak a magukat kéményseprőnek kiadó csalók, a katasztrófavédelem éberségre int.

Már több hete járják a hajdúsági településeket a magukat kéményseprőnek kiadó csalók. – értesült a Haon, az álkéményseprők ténykedéséről a katasztrófavédelem megyei igazgatóságán is tudnak.

A lap szerint a csalók házakba, lakásokba becsengetve – a katasztrófavédelemre hivatkozva – azt ajánlják, hogy kitisztítják a kéményt, a kályhát, sőt szén-monoxid-érzékelőt is igyekeznek eladni. Csakhogy nincs garancia a szakszerű munkavégzésre, és számlát sem adnak.

Amióta módosult a kéményseprésről szóló rendelet, azóta csak a katasztrófavédelem, illetve a velük szerződött vállalkozások szakemberei tisztíthatják a kéményeket. Érdemes tudni, hogy a családi házak tulajdonosai maguk rendelhetik meg a kéményseprést, míg a társasházak füstelvezetőit sormunkában végzik a katasztrófavédelem kéményseprői, akik egy forintot nem kérhetnek a munkájukért.

Kivéve persze, ha cégeknek végzik a kéménytisztítást.

Forrás: nlcafe.hu

MTI fotó: Máthé Zoltán - A Katasztrófavédelem kéményseprőipari szakembere egy kéményt ellenőriz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.