Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. Március 28. 15:11, szerda | Belföld

Kéményseprőként csöngetnek be a csalók Hajdú-Bihar Megyében

Kéményseprőként csöngetnek be a csalók Hajdú-Bihar Megyében

Több Hajdú-Bihar megyei településen is felbukkantak a magukat kéményseprőnek kiadó csalók, a katasztrófavédelem éberségre int.

Már több hete járják a hajdúsági településeket a magukat kéményseprőnek kiadó csalók. – értesült a Haon, az álkéményseprők ténykedéséről a katasztrófavédelem megyei igazgatóságán is tudnak.

A lap szerint a csalók házakba, lakásokba becsengetve – a katasztrófavédelemre hivatkozva – azt ajánlják, hogy kitisztítják a kéményt, a kályhát, sőt szén-monoxid-érzékelőt is igyekeznek eladni. Csakhogy nincs garancia a szakszerű munkavégzésre, és számlát sem adnak.

Amióta módosult a kéményseprésről szóló rendelet, azóta csak a katasztrófavédelem, illetve a velük szerződött vállalkozások szakemberei tisztíthatják a kéményeket. Érdemes tudni, hogy a családi házak tulajdonosai maguk rendelhetik meg a kéményseprést, míg a társasházak füstelvezetőit sormunkában végzik a katasztrófavédelem kéményseprői, akik egy forintot nem kérhetnek a munkájukért.

Kivéve persze, ha cégeknek végzik a kéménytisztítást.

Forrás: nlcafe.hu

MTI fotó: Máthé Zoltán - A Katasztrófavédelem kéményseprőipari szakembere egy kéményt ellenőriz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.