Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. Május 20. 07:01, vasárnap | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Kémkedésért rúgták ki az IKEA vezetőit

Kémkedésért rúgták ki az IKEA vezetőit

A svéd IKEA konszern franciaországi vállalata elbocsátotta négy felső vezetőjét, miután egy belső vizsgálat megerősítette, hogy kémkedtek a cég egyes munkatársai után.

Az érintettek között található az IKEA korábbi franciaországi vezetője és biztonsági igazgatója is. Márciusban a rendőrség átkutatta a svéd vállalat franciaországi székhelyét, miután az alkalmazottak panaszt nyújtottak be az utánuk történő kutakodás kapcsán. Az IKEA ekkor független tanácsadók segítségével saját vizsgálatba kezdett.

A vállalat pénteki közleményében kifejtette, hogy a szóban forgó vezetők cselekedete ellentétes az IKEA értékeivel és etikai szabályaival.

A Le Canard Enchainé című szatirikus francia hetilap februárban közzétette az IKEA vezetése, illetve egy magán-biztonságicég közötti állítólagos levelezést, amelyben a svéd vállalat tájékoztatást kért bizonyos személyek rendőrségi aktáiról, beleértve egy szakszervezeti vezetőt és egy elégedetlen vásárlót.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.