Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 12. 11:24, hétfő | Bulvár
Forrás: RLM

Kenderesi Tamás a madártej megszállottja - A Tejszív kampány rendezvényr olimpikonjaink

Kenderesi Tamás a madártej megszállottja - A Tejszív kampány rendezvényr olimpikonjaink

Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás olimpikon úszóink a komoly felkészülési időszakban is fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a Tej Világnaphoz kapcsolódó ünnepségen.

A Tejszív kampány arcai több osztálynyi kisiskolással együtt izgalmas játékokon és vízi versenyeken mérték össze erejüket. Emellett pedig azt is elárulták, melyik tejtermékek a kedvenceik, így kiderül például: Kapás Bogi imádja a müzlit tejjel, Kenderesi Tomi számára pedig nem létezik túl sok sajt.

A Tej Terméktanács és Szakmaközi Szervezet idén június 7-én nagyszabású ünnepségen emlékezett meg a Tej Világnapjáról, ahol elsősorban a tej pozitív élettani hatásaira és a hazai tej fogyasztásának fontosságára hívták fel a figyelmet. Idén a Tejszív kampány két nagykövete, Kapás Bogi és Kenderesi Tamás olimpikon úszóink is részt vettek a játékos napon.

Kapás Bogi laktózintoleranciája ellenére is nagy rajongója a vitamonokban és ásványi anyagokban gazdag hazai tejtermékeknek. Azt pedig, hogy akár oktatóként is megállná a helyét, egy csapatnyi kisiskolás társaságában bizonyította be.
„Tavaly derült ki egy vérvétel kapcsán, hogy laktóz- és gluténérzékeny vagyok. Azóta még tudatosabban figyelek a táplálkozásomra, de tejből bármikor, bármennyit meg tudnék inni. Gyerekkoromban minden napot müzlis tejjel indítottam, és azzal is zártam.” – kezdte Kapás Bogi, akitől azt is megtudtuk, hogy nem véletlenül ért olyan jól a gyerekek nyelvén.

„Öten vagyunk testvérek, így mindig is nagy család vett körül. Nagyon szeretem a gyerekeket, és jól kijövök velük. Nemrégiben fogalmazódott meg bennem, hogy egyszer majd szívesen kipróbálnám magam gyerek-úszásoktatóként. Ezek a gyerkőcök is nagyon ügyesek voltak, szuperül vették az akadályokat a váltóversenyen a medencében. Láttam, hogy a végére ugyan kissé elfáradtak, de ennek ellenére is hajtotta őket a küzdelem. Ami azért is nagyon szimpatikus, mert nemcsak a sportban, de az élet minden területén nagyon fontosnak tartom a kitartást” – tette hozzá Bogi.

Másik úszóbajnokunk, Kenderesi Tomi is csatlakozott az ünnepléshez.
„A hazai tejtermékek nagyon finomak és az ízük összehasonlíthatatlan más országok termékeivel. Az abszolút kedvencem a madártej, mamát és anyukámat is sokat nyaggattam érte gyerekként. Ha pedig pizzáról vagy melegszendvicsről van szó, nem létezik túl sok sajt, egyszerűen imádom!” – vette át a szót Tomi, aki Bogihoz hasonlóan lelkesen mesélt a gyerekekkel töltött programról.
„Nyolcfős csapatokkal váltóversenyekben csaptunk össze Bogiékkal, és azt hiszem a legjobban alakult a végkifejlet, mert döntetlen lett az eredmény. A gyerekek mindvégig figyeltek az instrukcióimra, amire különösen büszke vagyok. Az ilyen alkalmak nagyon fontosak számomra, mert mindig azokat az emlékeimet idézik vissza, mikor gyerekként a kedvenc sportolóimmal találkozhattam” – tette hozzá Kenderesi Tomi.

Az egész napos programon a gyerekek olyan játékos feladatokban vehettek részt, mint a lufieregetés, vizes játékok az úszóbajnokokkal, de különböző sportversenyekben is próbára tehették magukat. A rendezők díjazták a korábban meghirdetett az „Én hősöm” országos rajzpályázat nyerteseit is, akik értékes csomagokkal lettek gazdagabbak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.