Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 06. 13:24, csütörtök | Belföld

Kengurut gázoltak Orosházán

Kengurut gázoltak Orosházán

Másodjára szökött el otthonából egy kenguru Orosházán. Elsőre még épségben hazakerült, most kedden azonban sérülten talált rá egy buszsofőr. Az állat épp a Földvári úton bóklászott, amikor egy arra járó autó elütötte.

Egy orosházi cég munkásszállító kisbuszának sofőrje talált rá a sérült állatra kedd reggel. Azt mondta, befelé haladt a Földvári úton, amikor az előtte haladó autós hirtelen félrerántotta a kormányt, majd továbbhajtott.

A buszsofőr odaérve látta, hogy egy sérült kenguru van az úton, miatta történt a manőver - írja az oroscafe.hu

Mint mondta, megállt, és az utasokkal együtt lekísérte a kengurut az útról, majd értesítették az állatmentőket, és elkezdték keresni a gazdáját.

"A kutya nagyságú erszényesnek sebesült, és valószínűleg törött volt az egyik lába"– mesélte a sofőr.

A kengurut Budapestre, az állatkórházba vitték, teljesen fel fog épülni.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - Biosphoto/© Martin Willis / Minden Pictures / Biosphoto - Droit géré - Oeuvre protégée par copyright - - Vente interdite par les Agences/Martin Willis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.