Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Február 06. 13:24, csütörtök | Belföld

Kengurut gázoltak Orosházán

Kengurut gázoltak Orosházán

Másodjára szökött el otthonából egy kenguru Orosházán. Elsőre még épségben hazakerült, most kedden azonban sérülten talált rá egy buszsofőr. Az állat épp a Földvári úton bóklászott, amikor egy arra járó autó elütötte.

Egy orosházi cég munkásszállító kisbuszának sofőrje talált rá a sérült állatra kedd reggel. Azt mondta, befelé haladt a Földvári úton, amikor az előtte haladó autós hirtelen félrerántotta a kormányt, majd továbbhajtott.

A buszsofőr odaérve látta, hogy egy sérült kenguru van az úton, miatta történt a manőver - írja az oroscafe.hu

Mint mondta, megállt, és az utasokkal együtt lekísérte a kengurut az útról, majd értesítették az állatmentőket, és elkezdték keresni a gazdáját.

"A kutya nagyságú erszényesnek sebesült, és valószínűleg törött volt az egyik lába"– mesélte a sofőr.

A kengurut Budapestre, az állatkórházba vitték, teljesen fel fog épülni.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - Biosphoto/© Martin Willis / Minden Pictures / Biosphoto - Droit géré - Oeuvre protégée par copyright - - Vente interdite par les Agences/Martin Willis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.