Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2022. Október 20. 09:16, csütörtök | Helyi

Kényszerleszállást hajtottak végre

Kényszerleszállást hajtottak végre

Kényszerleszállást hajtott végre a péri reptér közelében egy bajba jutott kisrepülőgép.

Sikeres országos gyakorlatot hajtottak végre a kijelölt kutató-mentő egységek október 19-én. Ugyanis kormányrendelet írja elő, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak évente egy alkalommal szakmai továbbképzést és gyakorlatot kell szerveznie azoknak a szervezeteknek, amelyeknek egy bajba jutott légi jármű mentésében lehet feladatuk. Idén Győr-Moson-Sopron megye adott otthont a tréningnek.

A gyakorlat eseménysora alapján a légi jármű utasai megsérültek, ketten pedig el is tévedtek a környéken miközben segítségért indultak. A közös munkát a katasztrófavédelem, a honvédség, a rendőrség, a mentőszolgálat, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat és a Győr-Pér Repülőtér Kft. végezte. A gyakorlat egy forgatókönyv szerint zajlott. A műszaki mentésben a győri, pannonhalmi, lébényi és kisbéri hivatásos tűzoltók és a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vett részt.

A résztvevőknek lehetőségük nyílt a felkészültségük és a felszereléseik ellenőrzésére, valamint a kutatási-mentési feladatokat és a taktikai ismereteiket is gyakorolhatták az eseményen.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 09:14, hétfő | Helyi

Díszdiplomákat adtak át a Széchenyi István Egyetemen

Harminc tanító vehetett át emlékdiplomát a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karán több évtizedes életpályájuk elismeréseként.

2023. Szeptember 25. 08:15, hétfő | Helyi

Remek évet zárt a győri kajak-kenu

A győri Városházán köszöntötték az idei év legjobb kajakosait és kenusait

2023. Szeptember 25. 07:16, hétfő | Helyi

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, szeptember 25-én, hétfőn földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén.

2023. Szeptember 24. 09:16, vasárnap | Helyi

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka, amelynek során az ország 345 településén nyolcezer fát ültetnek el.