Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 06. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kényszerszabadság és szénszünet: Hédervár, Lipót és Mecsér is spórol

Kényszerszabadság és szénszünet: Hédervár, Lipót és Mecsér is spórol

Jövő héten tanítási szünetet tartanak a hédervári általános iskolában a magas fűtési költségek miatt. Emellett február 18-ig az önkormányzatnál is heti egy nap kényszerszabadságra küldik a dolgozókat. Így a fűtéskiadások 15 szá

Juhász József, polgármester a Kék Dunának elmondta, az akcióval a település nehéz anyagi helyzetére akarják felhívni a figyelmet és arra, hogy kormányzati segítség nélkül az önkormányzatok nem tudnak átállni alternatív energiaforrásokra.
A februári rendkívüli szünet miatt már tavaly szombatonként is jártak iskolába a gyerekek, néhány fennmaradó napot pedig majd melegebb időben pótolnak. Az egyhetes rendkívüli téli szünetet takarékosságból rendelték el az iskolában. Emellett év elejétől február közepéig az önkormányzatnál is heti egy nap kényszerszabadságra küldték a dolgozókat, péntekenként nem kell bejárniuk munkahelyükre. Azzal, hogy ezeken a napokon nem kell fűteni az önkormányzati intézményekben, a fűtéskiadások 15 százalékát spórolja meg az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.