Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2014. Április 07. 11:03, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Kérdések és válaszok, avagy gyorsulj ha tudsz! Kocsis Attila.

Kérdések és válaszok, avagy gyorsulj ha tudsz! Kocsis Attila.

Kiskunlacházán Március 29.én elkezdődik a Poco Loco gyorsulási verseny.
Ezen alkalomból pár kérdést intéztünk Attilához.

- Elsőként meg szeretném köszönni a lehetőséget, hogy mesélhetek az autóról, észrevételeimről.

Mit jelent számodra a Gyorsulás mint sport?
- Számomra valamiféle függőséget jelent nem csak a tizedmásodpercekkel való küzdelem hanem hogy az adott motorból a legtöbb teljesítményt kihozzam. Amit most sajnos a legnagyobb akadálynak érzek az a pénz. A második a pénz előteremtésére fordított idő miatti időhiány.

Milyen érzés tölt el közvetlen a rajtban?

- A rajt elég érdekes, próbálok mindig én elsőnek bekerülni a fotocellák közé. Ha sikerül, akkor kicsit több időt érzek arra hogy felkészüljek a rajtra, ez egy picit megnyugtat mert az amúgy viszonylag egyszerű dolgokat amit az indulásnál elvégzek, a nagy izgalomban elronthatok.

Hogy kezdődött ez a szenvedély, mesélj magadról.

- Amikor sok év után összeállt az autóm, kíváncsi lettem, hogy ugyan mit tud negyed mérföldön. Ami még a drag mellett szólt: ezt tűnt elérhetőnek, a driften könnyebben összetörhetem a technikát, drágább. És amikor nagy nehezen eljutottam az első dragracing-re, magával ragadott a hangulat. Persze később rájöttem ez sem olcsó.

Mesélnél az autódról?

- Az autóm egy 1977-es Opel Manta. jelenleg a gyári 1.9 motorblokk van benne, 2.2-es Opel Rekord főtengely és hajtókarok, egyedi dugattyúk. 2.4-es Opel Omega lendítőkerék, hengerfej és váltó. Vems írható motorvezérlő, és egy Eaton m62 es kompresszor tölti a motort nem igazán nagy nyomással.

Mi lenne a 3 kívánságod a Dragracing.hu Gyorsulási versenyeivel kapcsolatban?

- Az utolsó versenyen 2013 évadzáró (alfa találkozó) volt pár kellemetlen dolog amit előtte nem tapasztaltam, a kommentátor az első, a második ami kicsit komolyabb az, hogy 3 futamot tudtam menni és szinte semmit nem láttam a többiek versenyéből, ez azért is kellemetlen mert több barátom is jött az invitálásomra, és nem épp jó hangulatban távoztak.

Mennyire figyeled a sporttársaid verseny közben és máskor?

- Persze ha van időm akkor figyelem a többieket, sokat lehet tanulni, és jó látni a komolyabb technikákat, és különböző megoldásokat amelyek vagy beválnak vagy nem.

Zavar-e a rajtban, ha másik versenyző autója hangosabb?

- A rajtnál megpróbálok csak a rajtra koncentrálni, nem igazán mentem jóval hangosabb autó ellen még, szerintem nem zavarna egyáltalán.

Fel dob-e a sok néző látványa a pálya mellett?

- Nyilván feldob, ha sokan vannak kint nézők, főleg ha abból a sok emberből párat még az én autóm is érdekel az különösen jó érzés.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.