Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Május 24. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Kerékpár-regisztráció Téten - videóval

Kerékpár-regisztráció Téten - videóval

Több mint száz gyermek és felnőtt kérte kerékpárjának regisztrálását Téten.

A Téti Polgárőr Egyesület - a Kisfaludy Károly Általános Iskola és az óvoda diákjai, valamint felnőtt dolgozói részére - kerékpár regisztrációt hirdetett Téten 2016. május 23-án délután. Az akció célja a növekvő számú kerékpárlopások megelőzése, azok számának visszaszorítása és a felderített esetek kapcsán megtalált kétkerekűek könnyebb beazonosítása volt. A regisztrációt támogatta a helyi önkormányzat, illetve a rendőrök is.
A kétkerekűeket először a Téti Rendőrőrs járőrei vizsgálták meg, hogy azok nem lopottak-e. Ezután a helyi kerékpár-tulajdonosok önkéntes adatközléssel nyilatkoztak a kerékpárjuk és saját adataikról. Az általános iskola udvarán több mint száz diák és felnőtt dolgozó jelezte, hogy szeretne az akcióban részt venni. A biciklik gazdái által kitöltött adatlap tartalmazta a tulajdonos adatait, elérhetőségét, a kerékpár vázszámát és a beazonosítást segítő egyéb adatokat (típus, márka, szín, felszereltség, stb.)

Ezeket a jellemzőket a továbbiakban a Téti Polgárőr Egyesület tartja nyilván és hozzájuk kell bejelenteni azt is, ha a tulajdonosváltás történik. A regisztrálás alkalmával a kerékpárok mindegyikére egy biztonsági matricát helyeztek el a vázra - jól látható helyre - így vizuálisan is megjelenítették a nyilvántartásba vétel tényét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.

2024. Augusztus 01. 08:10, csütörtök | Helyi

Felpöröghet az albérletpiac Győrben is

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével magasabb fordulatszámra kapcsolhat az albérletpiac.

2024. Augusztus 01. 07:13, csütörtök | Helyi

Nagyon megbüntette a hatóság a hulladékégetőt

A legutóbbi tűz miatt tett bejelentést a városrész önkormányzati képviselője a kormányhivatalnál, a hatóság döntését pedig nyilvánosságra hozta.

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.