Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Augusztus 17. 14:49, kedd | Sport
Forrás: NSO

Kerékpár: több mint háromszázan támadták meg a Kékest

Kerékpár: több mint háromszázan támadták meg a Kékest

A bizonytalan időjárás miatt az előnevezők közül hatvanan távolmaradtak, de az indulók tavalyi számát még így is jóval meghaladva, több mint 300 kerékpáros vágott neki hazánk legmagasabb hegye, a Kékes-tető meghódításának. Bár a

Az éles rajtra Gyöngyös végénél került sor, majd a hosszasan kígyózó peloton már Mátrafürednél szétszakadozott. A verseny legnehezebb része Mátraháza után következett, Kékestető felé, helyenként 15 százalékos meredekségű kanyarokkal.

Itt Bohács Roland (Giant-Gyömrő) vezette az élbolyt, amely nem sokkal később már csak két versenyzőt számlált. Két kilométerre a céltól Dancs Márton (Giant-Gyömrő) és Verebélyi Viktor (Aegon-P-Nivó) maradt az élen - ekkor már kezdett biztosnak tűnni, hogy kettejük közt dőlhet el a győzelem sorsa.

Dancs végig vezetett, majd 1.5 km-re a céltól egy ritmusváltás után leszakította Verebélyit és közel egyperces előnnyel, 42 és fél perces idővel, abszolút elsőként ért a kékesi célba. Ez az idő közel két perccel elmarad a tavalyi győztes, Csortos Imre idejétől.

A hölgyek között a leggyorsabban teljesítő is 46 percen belül ért fel, ami kiváló eredménynek mondható a 18 km hosszú, összesen 800 m szintkülönbséget tartalmazó viadalon. A  verseny legidősebb, 70 év fölötti indulója Franciaországból érkezett a Csúcstámadásra, ő a távot 1 óra 12 perc alatt abszolválta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.